Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak a'la chińszczyzna
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424783
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10637
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336929
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4727
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424783
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10637
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336929
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4727
Składniki
Umyte filety z kurczaka bez skóry i kości kroimy w średniej wielkości paski. Następnie wkładamy je do garnka i zalewamy wodą aż zostaną pokryte i wrzucamy kostkę rosołową. Gotujemy 15minut.
Pieczarki, marchew i cukinię obieramy i kroimy w paski. Rozgrzewamy olej na patelni i wrzucamy warzywa, które smażymy 5minut, a następnie wlewamy do nich pół szklanki wywaru z kurczaka i dusimy 10minut pod przykryciem.
Ugotowanego kurczaka odcedzamy i dorzucamy na patelnię do warzyw na około 2minuty. Po tym czasie wlewamy śmietanę zmieszaną z żółtkiem, doprawiamy do smaku i gotujemy około 3minut, ale nie doprowadzamy do wrzenia.
Ugotowane danie przekładamy na talerz i polewamy sokiem z połowy cytryny i dekorujemy natką pietruszki. Można podać z ziemniakami opiekanymi.