Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Filet z kurczaka z zieloną soczewicą i warzywami"
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 324
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1203
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1263
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13406
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 324
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1203
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1263
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13406
Składniki
Połowę tymianku posiekaj, wymieszaj z łyżką miodu i octem balsamicznym. Przypraw solą i pieprzem. Natrzyj marynatą mięso, odstaw na 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 175 st. C. Soczewicę zalej wodą i gotuj 25 minut. Dynię pokrój w kostkę, łodygi selera w grube plastry. Cebule obierz i pokrój na ćwiartki. Odcedź soczewicę. Przełóż do żaroodpornego naczynia pokrojone warzywa: dynię, seler, cebulę. Wymieszaj je z resztą tymianku, miodu i łyżką oliwy. Przypraw solą i pieprzem. Piecz ok. 35 minut.
Rozgrzej na patelni resztę oliwy. Podsmaż mięso z obu stron. Przełóż je do naczynia z warzywami 10-12 minut przed końcem pieczenia.
Rozłóż najpierw na talerze warzywa z soczewicą. Mięso pokrój w grube plastry i ułóż na wierzchu.Źródło: Olivia