Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Filet z kurczaka z zieloną soczewicą i warzywami"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116543
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7968
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3004
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1528
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1288
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116543
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7968
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3004
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1528
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1288
Składniki
Połowę tymianku posiekaj, wymieszaj z łyżką miodu i octem balsamicznym. Przypraw solą i pieprzem. Natrzyj marynatą mięso, odstaw na 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 175 st. C. Soczewicę zalej wodą i gotuj 25 minut. Dynię pokrój w kostkę, łodygi selera w grube plastry. Cebule obierz i pokrój na ćwiartki. Odcedź soczewicę. Przełóż do żaroodpornego naczynia pokrojone warzywa: dynię, seler, cebulę. Wymieszaj je z resztą tymianku, miodu i łyżką oliwy. Przypraw solą i pieprzem. Piecz ok. 35 minut.
Rozgrzej na patelni resztę oliwy. Podsmaż mięso z obu stron. Przełóż je do naczynia z warzywami 10-12 minut przed końcem pieczenia.
Rozłóż najpierw na talerze warzywa z soczewicą. Mięso pokrój w grube plastry i ułóż na wierzchu.Źródło: Olivia