Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dużo roboty ale warto.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 46
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 124
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4189
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 46
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 124
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4189
Składniki
Farsz: świeży szpinak poszatkować, dusić na patelni aż woda odparuje, dodaj fetę, pamiętaj że jest słona nie dawaj za dużo, do tego śmietanka, poduś to chwilę na ogniu. Dodaj rozgnieciony czosnek.
Rozbij mięso delikatnie, nałóż farsz do środka i zawiń ściśle w folię spożywczą, zrób z tego cukiereczka, schładzaj godzinę w lodówce, dzięki temu nie musisz związywać rolady sznurkiem
Zrób panierkę z bułki tartej i jajek, rozgrzej na patelni olej, musi być bardzo gorący i układaj złączeniem do dołu, zmniejsz palnik i przykryj pokrywką, smaż do złotego koloru
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i zapiekaj w naczyniu 20 minut, w zależności od wielkości rolady Podaję z młodymi ziemniaczkami i opiekanym kalafiorem Smacznego