Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dużo roboty ale warto.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10747
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1172
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11612
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 660
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10747
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1172
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11612
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 660
Składniki
Farsz: świeży szpinak poszatkować, dusić na patelni aż woda odparuje, dodaj fetę, pamiętaj że jest słona nie dawaj za dużo, do tego śmietanka, poduś to chwilę na ogniu. Dodaj rozgnieciony czosnek.
Rozbij mięso delikatnie, nałóż farsz do środka i zawiń ściśle w folię spożywczą, zrób z tego cukiereczka, schładzaj godzinę w lodówce, dzięki temu nie musisz związywać rolady sznurkiem
Zrób panierkę z bułki tartej i jajek, rozgrzej na patelni olej, musi być bardzo gorący i układaj złączeniem do dołu, zmniejsz palnik i przykryj pokrywką, smaż do złotego koloru
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i zapiekaj w naczyniu 20 minut, w zależności od wielkości rolady Podaję z młodymi ziemniaczkami i opiekanym kalafiorem Smacznego