Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Filet z łososia w brązowym cukrze i winie"
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 226
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1187
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1237
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13362
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 226
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1187
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1237
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13362
Składniki
porcje, czas ok. 40 min; porcja – 360 kcal, cena 5,90 zł.
Filety z łososia starannie opłucz, osusz, w razie potrzeby usuń skórę. Masło rozpuść, przestudź. Do miski wsyp cukier. Wlej rozpuszczone masło, sok z cytryny i białe wino. Rozmiksuj . Posmaruj porcje ryby.
Filety odłóż pod przykryciem do lodówki na kilka godzin. W tym czasie przygotuj surówkę. Liście sałat opłucz, a potem osusz w specjalnej wirówce lub na papierowym ręczniku kuchennym. Większe listki rozdrobnij. Rozłóż na talerze.
Pomidorki opłucz, przekrój na połówki, posyp sałatę. Utrzyj kilka łyżek oliwy z solą, pieprzem, cukrem i octem do smaku. Łososia włóż do piekarnika. Piecz około 20 minut w temp. 180 st. Surówkę skrop sosem. Ułóż filety.
Sos typu vinegret warto przygotować na zapas. Olej, sok z cytryny lub ocet, sól, pieprz i inne ulubione przyprawy (zioła, czosnek) włóż do słoika. Zakręć, wymieszaj i schowaj do lodówki. Przed użyciem wstrząśnij.
. Łososia możesz zastąpić inną rybą morską, np. dorszem.Źródło: Świat kobiety