Do góry

Dania główne Przepis na:

Filety w zalewie

Filety w zalewie

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 401

Dodano:

Odsłon: 2920

Nadaje sie na obiad jak również jako gorące danie na różne imprezy

Składniki

  • filety z kurczaka, ok. 6 sztuk
  • żółtka, 4 sztuki
  • mąka ziemniaczana, 4 łyżki
  • olej, 4 łyżki
  • cukier, 1 łyżeczka
  • sól, 1 łyżeczka
  • śmietana, 3 łyżki
  • przyprawa maggi, 2 łyżki
  • czosnek, 4 żąbki
5-6 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Filety w zalewie

Przygotowanie

  1. sposób przyrządzania jest bardzo prosty. Czosnek należy drobno posiekać a następnie wszystkie składniki zalewy razem zmiksować. Filety włożyć do przygotowanej marynaty i przechowywać w lodówce. Smażyć na drugi dzień. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń