Do góry

Dania główne Przepis na:

Filety z pieczarkami

Filety z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6584

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Filety z pieczarkami"

Składniki

  • 4 filety z piersi kurczaka
  • 4 warkoczyki sera wędzonego
  • 10 pieczarek
  • posiekana natka
  • przyprawa do kurczaka
  • masło
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Filety z pieczarkami

Przygotowanie

  1. Mięso umyj, osusz, lekko rozbij przez folię. Posyp przyprawą do kurczaka i odstaw na 20 min. Pieczarki umyj i drobno pokrój. Naczynie żaroodporne posmaruj masłem. Ułóż na nim płaty mięsa. Na każdy połóż warkoczyk z sera. Obłóż pieczarkami, posyp natką. Naczynie nakryj. Piecz ok. 35 minut w temp. 180°C, aż mięso będzie miękkie. Podawaj z ryżem.

  2. Porcje: 4, : 50 min, cena 2,10 zł, kalorie: 410.

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń