Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dłógie przygotowanie
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12494
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 888
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12494
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 888
Składniki
Dorsza oczyścić,usunąć błonę z jamy brzusznej,opłukać,odfiletować ze skóra.
Filety pokrajac na porcje , osolić,panierować w mące rozmąconych jajach i tartej bułce.
Kawałki ryby smazyc na rozgrzanym tłuszczu z 2 stron na jasno złotych kolor,dosmarzyć na brzegu płyty lub wstawic do nagrzanego piekarnika na 10-15 minut.
Porcje usmarzonej ryby ułorzyć rzędem na półmisku.
Przybrać zieleniną i tartym chrzanem,osobno podawać ziemniaki i suruwkę z warzyw.
Zfiletów można równie zdjac skórke,pokrajacje na kawałkii panierować.