Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dłógie przygotowanie
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Dorsza oczyścić,usunąć błonę z jamy brzusznej,opłukać,odfiletować ze skóra.
Filety pokrajac na porcje , osolić,panierować w mące rozmąconych jajach i tartej bułce.
Kawałki ryby smazyc na rozgrzanym tłuszczu z 2 stron na jasno złotych kolor,dosmarzyć na brzegu płyty lub wstawic do nagrzanego piekarnika na 10-15 minut.
Porcje usmarzonej ryby ułorzyć rzędem na półmisku.
Przybrać zieleniną i tartym chrzanem,osobno podawać ziemniaki i suruwkę z warzyw.
Zfiletów można równie zdjac skórke,pokrajacje na kawałkii panierować.