Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dłógie przygotowanie
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4742
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26394
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1625
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4742
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26394
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1625
Składniki
Dorsza oczyścić,usunąć błonę z jamy brzusznej,opłukać,odfiletować ze skóra.
Filety pokrajac na porcje , osolić,panierować w mące rozmąconych jajach i tartej bułce.
Kawałki ryby smazyc na rozgrzanym tłuszczu z 2 stron na jasno złotych kolor,dosmarzyć na brzegu płyty lub wstawic do nagrzanego piekarnika na 10-15 minut.
Porcje usmarzonej ryby ułorzyć rzędem na półmisku.
Przybrać zieleniną i tartym chrzanem,osobno podawać ziemniaki i suruwkę z warzyw.
Zfiletów można równie zdjac skórke,pokrajacje na kawałkii panierować.