Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Francuska tarta"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10037
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2667
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1811
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 681
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3907
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10037
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2667
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1811
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 681
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3907
Składniki
Ciasto rozwałkuj, wylep nim formę do tarty. Spód gęsto ponakłuwaj widelcem. Piecz w temp. 220 st. około 15 minut. Z mleka, cukru i proszku waniliowego ugotuj gęsty budyń. Mieszając, ostudź. Dalej mieszając, połącz ze śmietaną oraz jajkiem.
Jabłka obierz, pozbaw gniazd nasiennych, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Skrop sokiem z cytryny. Na podpieczony spód wyłóż krem budyniowy, a potem jabłka. Posyp płatkami migdałowymi. Piecz 20 minut w temp. 200 st. Odstaw do stężenia.
Porcja – 260 kcal, cena 1,50 zł, 10 porcji , czas ok. 50 min;Źródło: Świat kobiety