Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Francuska tarta"
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 634
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 989
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1989
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 634
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 989
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1989
Składniki
Ciasto rozwałkuj, wylep nim formę do tarty. Spód gęsto ponakłuwaj widelcem. Piecz w temp. 220 st. około 15 minut. Z mleka, cukru i proszku waniliowego ugotuj gęsty budyń. Mieszając, ostudź. Dalej mieszając, połącz ze śmietaną oraz jajkiem.
Jabłka obierz, pozbaw gniazd nasiennych, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Skrop sokiem z cytryny. Na podpieczony spód wyłóż krem budyniowy, a potem jabłka. Posyp płatkami migdałowymi. Piecz 20 minut w temp. 200 st. Odstaw do stężenia.
Porcja – 260 kcal, cena 1,50 zł, 10 porcji , czas ok. 50 min;Źródło: Świat kobiety