Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113609
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113609
Składniki
porcji przyg. 20 min + chłodzenie, porcja: 240 kcal, cena: 3-4 zł.
Czosnek obierz, rozetrzyj z solą. Wymieszaj z pokrojonymi lub porwanymi 3 kromkami chleba i 5 łyżkami oliwy (jeśli masa jest gęsta, można dodać 200 ml przegotowanej wody.
Pomidor sparz i obierz. Gniazdo nasienne włóż do blendera, a miąższ pokrój w kostkę. Resztę pomidorów pokrój i włóż do blendera. Obierz ogórek – 1/3 pokrój w kostkę, resztę włóż do blendera. Tak samo przygotuj paprykę. Do blendera włóż też obraną cebulę. Zblenduj wszystko z pastą z chleba. Dodaj ocet, resztę wody i zmiksuj. Możesz przetrzeć przez sito, doprawić sokiem z cytryny. Gazpacho schłodź w lodówce. Podaj z pokrojonymi warzywami i ew. bazylią.Źródło: Świat kobiety