Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 325
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 325
Składniki
porcji przyg. 20 min + chłodzenie, porcja: 240 kcal, cena: 3-4 zł.
Czosnek obierz, rozetrzyj z solą. Wymieszaj z pokrojonymi lub porwanymi 3 kromkami chleba i 5 łyżkami oliwy (jeśli masa jest gęsta, można dodać 200 ml przegotowanej wody.
Pomidor sparz i obierz. Gniazdo nasienne włóż do blendera, a miąższ pokrój w kostkę. Resztę pomidorów pokrój i włóż do blendera. Obierz ogórek – 1/3 pokrój w kostkę, resztę włóż do blendera. Tak samo przygotuj paprykę. Do blendera włóż też obraną cebulę. Zblenduj wszystko z pastą z chleba. Dodaj ocet, resztę wody i zmiksuj. Możesz przetrzeć przez sito, doprawić sokiem z cytryny. Gazpacho schłodź w lodówce. Podaj z pokrojonymi warzywami i ew. bazylią.Źródło: Świat kobiety