Do góry

Dania główne Przepis na:

Gazpacho z melonem i arbuzem

Gazpacho z melonem i arbuzem

Autor:

Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 161

Dodano:

Odsłon: 3

Przepis wart wypróbowania: "Gazpacho z melonem i arbuzem"

Składniki

  • 700 g dojrzałych pomidorów (4-5 sztuk)
  • 100 g ogórków gruntowych (2-3 sztuki)
  • 1/4 małego melona (najlepiej odmiany kantalupa)
  • 1/4 małego arbuza
  • mała czerwona cebula (lub szalotka)
  • ząbek czosnku
  • 1/2 szklanki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
  • łyżka octu winnego
  • sól
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • 1/2 pęczka bazylii
  • garść nachos
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pomidory sparz i obierz ze skóry. Ogórki obierz. Melona i arbuza obierz ze skóry i usuń z nich pestki.

  2. Wszystkie warzywa i owoce zmiksuj z pozostałymi składnikami, doprawiając zupę solą i świeżo mielonym pieprzem.

  3. Podawaj schłodzoną z nachosami, skropioną oliwą z oliwek.

    Źródło: Pani

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń