Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gęś z modrą kapustą"
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 54
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9306
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1130
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 54
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9306
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1130
Składniki
Czosnek obrać, posiekać, rozetrzeć z solą i 4 łyżkami majeranku. Gęś umyć, natrzeć w środku i z wierzchu, wstawić na noc do lodówki.
Jabłka umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w ósemki. Nadziać nimi gęś, otwór spiąć wykałaczkami. Gęś włożyć brzuchem do dołu do wysmarowanej brytfanny, przykryć, piec 30 min w temp. 200oC, potem zmniejszyć temperaturę do 180oC i piec gęś do miękkości (ok. 50 min na każdy kilogram). Pod koniec pieczenia zdjąć pokrywę.
Kapustę umyć, poszatkować, zalać osolonym wrzątkiem, gotować do miękkości, odcedzić. Boczek podsmażyć z posiekaną cebulą, dodać pokrojone w kostkę jabłko i kapustę, doprawić solą, pieprzem, cukrem i octem.
ok. 260 minutŹródło: Twoje Imperium