Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gęś z modrą kapustą"
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336695
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4071
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423200
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2626
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336695
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4071
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423200
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2626
Składniki
Czosnek obrać, posiekać, rozetrzeć z solą i 4 łyżkami majeranku. Gęś umyć, natrzeć w środku i z wierzchu, wstawić na noc do lodówki.
Jabłka umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w ósemki. Nadziać nimi gęś, otwór spiąć wykałaczkami. Gęś włożyć brzuchem do dołu do wysmarowanej brytfanny, przykryć, piec 30 min w temp. 200oC, potem zmniejszyć temperaturę do 180oC i piec gęś do miękkości (ok. 50 min na każdy kilogram). Pod koniec pieczenia zdjąć pokrywę.
Kapustę umyć, poszatkować, zalać osolonym wrzątkiem, gotować do miękkości, odcedzić. Boczek podsmażyć z posiekaną cebulą, dodać pokrojone w kostkę jabłko i kapustę, doprawić solą, pieprzem, cukrem i octem.
ok. 260 minutŹródło: Twoje Imperium