Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gniazdka miodowe"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź i wymieszaj z roztopionym masłem. Do misek do zapiekania rozłóż połowę makaronu.
Dociśnij do dna, posyp połową posiekanych pistacji i przykryj pozostałym makaronem. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180° C przez 40 minut.
W rondelku zagotuj 150 ml wody. Wsyp cukier i gotuj przez 10 minut. Dodaj sok z cytryny i miód. Gotuj przez 5 minut i schłódź.
Babeczki wyjmij na talerzyki, polej syropem, posyp resztą orzeszków i odstaw do schłodzenia. Każdą porcję podawaj z małą ilością jogurtu.Źródło: Na żywo