Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gniazdka miodowe"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13444
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1535
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14820
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6097
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13444
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1535
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14820
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6097
Składniki
Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź i wymieszaj z roztopionym masłem. Do misek do zapiekania rozłóż połowę makaronu.
Dociśnij do dna, posyp połową posiekanych pistacji i przykryj pozostałym makaronem. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180° C przez 40 minut.
W rondelku zagotuj 150 ml wody. Wsyp cukier i gotuj przez 10 minut. Dodaj sok z cytryny i miód. Gotuj przez 5 minut i schłódź.
Babeczki wyjmij na talerzyki, polej syropem, posyp resztą orzeszków i odstaw do schłodzenia. Każdą porcję podawaj z małą ilością jogurtu.Źródło: Na żywo