Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gniazdka miodowe"
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4846
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13164
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5777
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7389
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4846
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13164
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5777
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7389
Składniki
Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź i wymieszaj z roztopionym masłem. Do misek do zapiekania rozłóż połowę makaronu.
Dociśnij do dna, posyp połową posiekanych pistacji i przykryj pozostałym makaronem. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180° C przez 40 minut.
W rondelku zagotuj 150 ml wody. Wsyp cukier i gotuj przez 10 minut. Dodaj sok z cytryny i miód. Gotuj przez 5 minut i schłódź.
Babeczki wyjmij na talerzyki, polej syropem, posyp resztą orzeszków i odstaw do schłodzenia. Każdą porcję podawaj z małą ilością jogurtu.Źródło: Na żywo