Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8266
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 450
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8266
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 450
Składniki
Kapustę i paprykę zetrzeć na grubej tarce, dodać mięso, jajka, ryż, kaszę mannę, jajko, doprawić do smaku solą i pieprzem. Uformować kotlety, obtoczyć w mące i obsmażyć.
Następnie kotlety przełożyć do garnka, zalać wodą ( aby przykryła kotlety), wrzucić kostkę rosołową i dusić pod przykryciem około pół godziny.
Dodać koncentrat pomidorowy, zaprawić mąka i śmietaną.