Dania główne Przepis na:
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
zetrzec ziemniaki tak jak na placki ziemniaczane+garstka krupy gryczanej lub manna , posolic do smaku,przyprawy do smaku+starta cebula,mozna czosnek,+pokrojony w kostke i podsmazony boczek z cebula(dodac do startych ziemniaków(ale uwaga!ma byc wystudzone))Formujemy golabki(nie zwracac uwagi ze farsz sie wylewa(robic te wszystkie czynnosci nad garnkiem)w trakcie pieczenia sok z farszu zgęstnieje) Zapiekac w piekarniku.......kiedy robilam to po raz pierwszy w Polsce,kazdy byl zdziwiony tym daniem,ale ciekaw - co to za smak.....czesto tego dania nierobie.....duzo roboty, a zjadaja bardzo szybko:>pozdrawiam .smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

lara1908 06 marca 2009Zgłoś do usunięcia
kiedy kisze kapustke na zimę to klade kilka główek calej kapustki- miedzy poszatkowaną ,stąd mam kiszoną...owszem-nadaje sie świeża kapusta...ale mozesz odgotowując liscie kapusty dodac kilka kropel octu do wody.gołąbki są smaczniejsze...te tradycyjne tez...smacznego0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 06 marca 2009Zgłoś do usunięcia
ciekawy przepis, ale...skad wziasc liscie kiszonej kapusty? czy swieza tez sie nadaje?0 Kto głosował? | Odpowiedz