Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28309
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28309
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Składniki
zetrzec ziemniaki tak jak na placki ziemniaczane+garstka krupy gryczanej lub manna , posolic do smaku,przyprawy do smaku+starta cebula,mozna czosnek,+pokrojony w kostke i podsmazony boczek z cebula(dodac do startych ziemniaków(ale uwaga!ma byc wystudzone))Formujemy golabki(nie zwracac uwagi ze farsz sie wylewa(robic te wszystkie czynnosci nad garnkiem)w trakcie pieczenia sok z farszu zgęstnieje) Zapiekac w piekarniku.......kiedy robilam to po raz pierwszy w Polsce,kazdy byl zdziwiony tym daniem,ale ciekaw - co to za smak.....czesto tego dania nierobie.....duzo roboty, a zjadaja bardzo szybko:>pozdrawiam .smacznego