Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna odmiana tradycyjnych gołąbków. Trochę czasochłonna, ale naprawdę warto!!!
Kapustę poszatkować, pieczarki zetrzeć na tarce do jarzyn, na dużych oczkach.Połączyć wszystko razem: mięso, ryż ( UWAGA SUCHY WYSYPAĆ Z WORECZKÓW - NIE GOTUJEMY RYŻU), kasze, pieczarki, kapuste, jaja, cebule ( można też zetrzeć na tarce). Doprawić do smaku. Formować nie za duże kule i obsmażyć na patelni z każdej strony, żeby lekko się zbrązowiły. Przekładać do naczynia żaroodpornego. Przygotować sos: zagotować wodę, z przecierem, rozgniecionymi ząbkami czosnku i przyprawami do smaku. Zalać sosem goląbki i zapiekać w piekarniku 1 godzinę. Pod przykryciem, 160 stopni ( można włączyć termoobieg, ale niekoniecznie). Pulpety wciągną sos i ryż stanie się miękki.
Młode warzywa są fantastycznie delikatne,więc smak gołąbków z młodej kapusty...
Odsłon: 126504
Uwielbiam gołąbki zwłaszcza te z młodej kapusty i z dodatkiem dużej ilości po...
Odsłon: 4630
Gołąbki z młodej kapusty są pyszne, delikatne i rozpływające się w ustach. Na...
Odsłon: 2971
Bardzo lubię klasyczną marchewkę z groszkiem, ale wersja z soczystym i słodki...
Odsłon: 961
Kruche, chrupiące i mocno orzechowy. Genialne ciasteczka z masła orzechowego...
Odsłon: 1343
Smakowite kotlety mielone z kurczaka ze świeżą papryką oraz aromatyczną przyp...
Odsłon: 41826
Przepis dnia
Domowe, jogurtowe, 'treściwe', pyszne i ZIMNE ;) idealne na upały :)
Odsłon: 5809
Bardzo lubię klasyczną marchewkę z groszkiem, ale wersja z soczystym i słodki...
Odsłon: 961
Kruche, chrupiące i mocno orzechowy. Genialne ciasteczka z masła orzechowego...
Odsłon: 1343
Smakowite kotlety mielone z kurczaka ze świeżą papryką oraz aromatyczną przyp...
Odsłon: 41826
Przepis dnia
Domowe, jogurtowe, 'treściwe', pyszne i ZIMNE ;) idealne na upały :)
Odsłon: 5809
Składniki
Kapustę poszatkować, pieczarki zetrzeć na tarce do jarzyn, na dużych oczkach.Połączyć wszystko razem: mięso, ryż ( UWAGA SUCHY WYSYPAĆ Z WORECZKÓW - NIE GOTUJEMY RYŻU), kasze, pieczarki, kapuste, jaja, cebule ( można też zetrzeć na tarce). Doprawić do smaku. Formować nie za duże kule i obsmażyć na patelni z każdej strony, żeby lekko się zbrązowiły. Przekładać do naczynia żaroodpornego. Przygotować sos: zagotować wodę, z przecierem, rozgniecionymi ząbkami czosnku i przyprawami do smaku. Zalać sosem goląbki i zapiekać w piekarniku 1 godzinę. Pod przykryciem, 160 stopni ( można włączyć termoobieg, ale niekoniecznie). Pulpety wciągną sos i ryż stanie się miękki.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Ryba po grecku – moja ulubiona
Dania główne
PYSZNA KARKÓWKA Z MARYNATĄ
Dania główne
Chorwackie cevapcici z grilla
Dania główne
Fasola Jaś po bretońsku
Ryba po grecku – moja ulubiona
Nie wiem jak Państwo, ale jednym z moich ulubionych dań jest ryba ale ryba po...
Odsłon: 14
PYSZNA KARKÓWKA Z MARYNATĄ
Prosty przepis na marynatę do karkówki gdzie będzie nam potrzebny karczek wie...
Odsłon: 34