Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna odmiana tradycyjnych gołąbków. Trochę czasochłonna, ale naprawdę warto!!!
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 27
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 5679
Polecam.
Odsłon: 1102
Coś pysznego. Polecam.
Odsłon: 154
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta.
Odsłon: 444
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 27
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 5679
Polecam.
Odsłon: 1102
Coś pysznego. Polecam.
Odsłon: 154
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta.
Odsłon: 444
Składniki
Kapustę poszatkować, pieczarki zetrzeć na tarce do jarzyn, na dużych oczkach.Połączyć wszystko razem: mięso, ryż ( UWAGA SUCHY WYSYPAĆ Z WORECZKÓW - NIE GOTUJEMY RYŻU), kasze, pieczarki, kapuste, jaja, cebule ( można też zetrzeć na tarce). Doprawić do smaku. Formować nie za duże kule i obsmażyć na patelni z każdej strony, żeby lekko się zbrązowiły. Przekładać do naczynia żaroodpornego. Przygotować sos: zagotować wodę, z przecierem, rozgniecionymi ząbkami czosnku i przyprawami do smaku. Zalać sosem goląbki i zapiekać w piekarniku 1 godzinę. Pod przykryciem, 160 stopni ( można włączyć termoobieg, ale niekoniecznie). Pulpety wciągną sos i ryż stanie się miękki.