Do góry

Dania główne Przepis na:

Gołąbki z liści buraczka

Gołąbki z liści buraczka

Autor:

Przepisów i artykułów: 48 Ocena: 203

Dodano:

Odsłon: 211

Liście z buraczka żółtego, mają podobny smak jak kapusta ( nie są tak wyraziste jak od buraczków czerwonych ). Zrobiłam na próbę parę sztuk. Smakują jak gołąbki w kapuście włoskiej.

Składniki

1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Gołąbki z liści buraczka

Przygotowanie

  1. Liście buraczków umyj , sparz gorącą wodą.

    Ryż ugotuj na pół twardo , odsącz, dodaj do mięsa mielonego.

  2. Dodaj przyprawy : sól, pieprz, majeranek , mąkę ziemniaczaną, wymieszaj.

  3. Farsz zawijaj jak normalne gołąbki. Układaj ciasno w garnku.

    Podduś 15 minut w wywarze ( rosole co tam masz akurat ).



    Smacznego !!!



Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń