Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Liście z buraczka żółtego, mają podobny smak jak kapusta ( nie są tak wyraziste jak od buraczków czerwonych ). Zrobiłam na próbę parę sztuk. Smakują jak gołąbki w kapuście włoskiej.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2403
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18143
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2403
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18143
Składniki
Liście buraczków umyj , sparz gorącą wodą. Ryż ugotuj na pół twardo , odsącz, dodaj do mięsa mielonego.
Dodaj przyprawy : sól, pieprz, majeranek , mąkę ziemniaczaną, wymieszaj.
Farsz zawijaj jak normalne gołąbki. Układaj ciasno w garnku. Podduś 15 minut w wywarze ( rosole co tam masz akurat ). Smacznego !!!