Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Liście z buraczka żółtego, mają podobny smak jak kapusta ( nie są tak wyraziste jak od buraczków czerwonych ). Zrobiłam na próbę parę sztuk. Smakują jak gołąbki w kapuście włoskiej.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1312
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24916
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 98
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1312
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24916
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 98
Składniki
Liście buraczków umyj , sparz gorącą wodą. Ryż ugotuj na pół twardo , odsącz, dodaj do mięsa mielonego.
Dodaj przyprawy : sól, pieprz, majeranek , mąkę ziemniaczaną, wymieszaj.
Farsz zawijaj jak normalne gołąbki. Układaj ciasno w garnku. Podduś 15 minut w wywarze ( rosole co tam masz akurat ). Smacznego !!!