Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Liście z buraczka żółtego, mają podobny smak jak kapusta ( nie są tak wyraziste jak od buraczków czerwonych ). Zrobiłam na próbę parę sztuk. Smakują jak gołąbki w kapuście włoskiej.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7572
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2614
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7572
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2614
Składniki
Liście buraczków umyj , sparz gorącą wodą. Ryż ugotuj na pół twardo , odsącz, dodaj do mięsa mielonego.
Dodaj przyprawy : sól, pieprz, majeranek , mąkę ziemniaczaną, wymieszaj.
Farsz zawijaj jak normalne gołąbki. Układaj ciasno w garnku. Podduś 15 minut w wywarze ( rosole co tam masz akurat ). Smacznego !!!