Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Liście z buraczka żółtego, mają podobny smak jak kapusta ( nie są tak wyraziste jak od buraczków czerwonych ). Zrobiłam na próbę parę sztuk. Smakują jak gołąbki w kapuście włoskiej.
Ciecierzyca w sosie pomidorowym to treściwe, bogate i pełne smaku danie kuchn...
Odsłon: 2606
Mega proste w przygotowaniu ciasto. Jeśli mamy w domu banany i wszystkie pods...
Odsłon: 252
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 31
Ciecierzyca w sosie pomidorowym to treściwe, bogate i pełne smaku danie kuchn...
Odsłon: 2606
Mega proste w przygotowaniu ciasto. Jeśli mamy w domu banany i wszystkie pods...
Odsłon: 252
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 31
Składniki
Liście buraczków umyj , sparz gorącą wodą. Ryż ugotuj na pół twardo , odsącz, dodaj do mięsa mielonego.
Dodaj przyprawy : sól, pieprz, majeranek , mąkę ziemniaczaną, wymieszaj.
Farsz zawijaj jak normalne gołąbki. Układaj ciasno w garnku. Podduś 15 minut w wywarze ( rosole co tam masz akurat ). Smacznego !!!