Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gołąbki z pęczakiem i sosem pomidorowym"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2296
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1419
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 526
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3577
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1267
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2296
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1419
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 526
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3577
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1267
Składniki
130 min • Porcja 120 kcal • Koszt porcji 2,40 gr • Przepis na 7-8 porcji.
Kaszę przepłukuję i gotuję w osolonej wodzie. Z kapusty wykrawam głąb, wkładam ją do gotującej się wody. Gdy liście lekko zmiękną, odsączam ją i lekko studzę. Delikatnie odrywam liście i ścinam z każdego zgrubienia.
Cebulę kroję w kostkę, podsmażam na oleju. Mięso mieszam z kaszą, wbijam jajko, dodaję cebulę, lubczyk, pietruszkę. Przyprawiam solą i pieprzem, mieszam. Farsz nakładam na liście, ciasno je zwijam.
Na dnie garnka układam liście kapusty, na to gołąbki – ściśle jeden przy drugim. Zalewam je bulionem wymieszanym z koncentratem pomidorowym. Duszę pod przykryciem ok. 1 i 1/2 godz.Źródło: Kobieta i życie