Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gołąbki z pęczakiem i sosem pomidorowym"
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 620
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1583
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27745
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 3961
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 620
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1583
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27745
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 3961
Składniki
130 min • Porcja 120 kcal • Koszt porcji 2,40 gr • Przepis na 7-8 porcji.
Kaszę przepłukuję i gotuję w osolonej wodzie. Z kapusty wykrawam głąb, wkładam ją do gotującej się wody. Gdy liście lekko zmiękną, odsączam ją i lekko studzę. Delikatnie odrywam liście i ścinam z każdego zgrubienia.
Cebulę kroję w kostkę, podsmażam na oleju. Mięso mieszam z kaszą, wbijam jajko, dodaję cebulę, lubczyk, pietruszkę. Przyprawiam solą i pieprzem, mieszam. Farsz nakładam na liście, ciasno je zwijam.
Na dnie garnka układam liście kapusty, na to gołąbki – ściśle jeden przy drugim. Zalewam je bulionem wymieszanym z koncentratem pomidorowym. Duszę pod przykryciem ok. 1 i 1/2 godz.Źródło: Kobieta i życie