Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gołąbki z pęczakiem i sosem pomidorowym"
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1435
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5954
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8877
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18765
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1435
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5954
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8877
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18765
Składniki
130 min • Porcja 120 kcal • Koszt porcji 2,40 gr • Przepis na 7-8 porcji.
Kaszę przepłukuję i gotuję w osolonej wodzie. Z kapusty wykrawam głąb, wkładam ją do gotującej się wody. Gdy liście lekko zmiękną, odsączam ją i lekko studzę. Delikatnie odrywam liście i ścinam z każdego zgrubienia.
Cebulę kroję w kostkę, podsmażam na oleju. Mięso mieszam z kaszą, wbijam jajko, dodaję cebulę, lubczyk, pietruszkę. Przyprawiam solą i pieprzem, mieszam. Farsz nakładam na liście, ciasno je zwijam.
Na dnie garnka układam liście kapusty, na to gołąbki – ściśle jeden przy drugim. Zalewam je bulionem wymieszanym z koncentratem pomidorowym. Duszę pod przykryciem ok. 1 i 1/2 godz.Źródło: Kobieta i życie