Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Golonka na kiszonej kapuście z jabłkami"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3853
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3839
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 410
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 772
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3853
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3839
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 410
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 772
Składniki
Jeśli jest taka potrzeba, golonki opalamy, a następnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem listków laurowych i ziaren ziela angielskiego ok. godziny.
Ugotowane golonki przekładamy do wysmarowanej smalcem brytfanny. Posypujemy majerankiem i pieprzem, podlewamy wywarem z gotowania mięsa i pieczemy 30–60 minut w 180oC, w zależności od wielkości golonek. Dla lepszego smaku co jakiś czas polewamy mięso sosem z brytfanny.
Kapustę odciskamy z nadmiaru soku, kroimy. Cebulę siekamy w kostkę. Jabłka kroimy na pół i po usunięciu gniazd nasiennych dzielimy na ćwiartki.
Na rozgrzanym na patelni smalcu podsmażamy cebulę, dodajemy kapustę, doprawiamy pieprzem, solą, podlewamy wywarem z gotowania golonek i dusimy ok. 30 minut. Pod koniec dodajemy jabłka i gotujemy jeszcze 5 minut.
Kapustę z jabłkami przekładamy na talerze i układamy na niej upieczone golonki.Źródło: Rewia