Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Golonka na kiszonej kapuście z jabłkami"
Jeśli jest taka potrzeba, golonki opalamy, a następnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem listków laurowych i ziaren ziela angielskiego ok. godziny.
Ugotowane golonki przekładamy do wysmarowanej smalcem brytfanny. Posypujemy majerankiem i pieprzem, podlewamy wywarem z gotowania mięsa i pieczemy 30–60 minut w 180oC, w zależności od wielkości golonek. Dla lepszego smaku co jakiś czas polewamy mięso sosem z brytfanny.
Kapustę odciskamy z nadmiaru soku, kroimy. Cebulę siekamy w kostkę. Jabłka kroimy na pół i po usunięciu gniazd nasiennych dzielimy na ćwiartki.
Na rozgrzanym na patelni smalcu podsmażamy cebulę, dodajemy kapustę, doprawiamy pieprzem, solą, podlewamy wywarem z gotowania golonek i dusimy ok. 30 minut. Pod koniec dodajemy jabłka i gotujemy jeszcze 5 minut.
Kapustę z jabłkami przekładamy na talerze i układamy na niej upieczone golonki.Źródło: Rewia
Pyszne danie na każdą porę roku. Można zjeść same lub z ziemniakami. Zdjęcie...
Odsłon: 19649
Piekielnie dobre żeberka w kapuście, niebanalne połączenie warzyw i przypraw...
Odsłon: 4486
Smakowite kawałki kurczaka smażone, podane z ziemniakami polanymi tłuszczem i...
Odsłon: 87
Sezon owocowy się rozkręca, więc u nas na stole pojawiają się często koktajle...
Odsłon: 124
Dzisiaj polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie wprost rozpływające się w...
Odsłon: 143
Smakowite kawałki kurczaka smażone, podane z ziemniakami polanymi tłuszczem i...
Odsłon: 87
Sezon owocowy się rozkręca, więc u nas na stole pojawiają się często koktajle...
Odsłon: 124
Dzisiaj polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie wprost rozpływające się w...
Odsłon: 143
Składniki
Jeśli jest taka potrzeba, golonki opalamy, a następnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem listków laurowych i ziaren ziela angielskiego ok. godziny.
Ugotowane golonki przekładamy do wysmarowanej smalcem brytfanny. Posypujemy majerankiem i pieprzem, podlewamy wywarem z gotowania mięsa i pieczemy 30–60 minut w 180oC, w zależności od wielkości golonek. Dla lepszego smaku co jakiś czas polewamy mięso sosem z brytfanny.
Kapustę odciskamy z nadmiaru soku, kroimy. Cebulę siekamy w kostkę. Jabłka kroimy na pół i po usunięciu gniazd nasiennych dzielimy na ćwiartki.
Na rozgrzanym na patelni smalcu podsmażamy cebulę, dodajemy kapustę, doprawiamy pieprzem, solą, podlewamy wywarem z gotowania golonek i dusimy ok. 30 minut. Pod koniec dodajemy jabłka i gotujemy jeszcze 5 minut.
Kapustę z jabłkami przekładamy na talerze i układamy na niej upieczone golonki.Źródło: Rewia
Przepisy Dania główne
Dania główne
Szparagi z makaronem i sosem
Dania główne
Smażone kurze bioderka, ziemniaki i marynowane ogóreczki.
Dania główne
Klopsiki z piekarnika
Dania główne
Rolady z jajecznicą
Szparagi z makaronem i sosem
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym ze szparagami to pomysł na s...
Odsłon: 127
Smażone kurze bioderka, ziemniaki i marynowane ogóreczki.
Smakowite kawałki kurczaka smażone, podane z ziemniakami polanymi tłuszczem i...
Odsłon: 87