Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Golonka w piwie"
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7523
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2495
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7523
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2495
Składniki
Golonki opalam nad kuchenką, myję, osuszam, nacieram przyprawami. Mięso szpikuję pokrojonymi ząbkami czosnku. Zalewam piwem, odstawiam na 2 godz.
Następnie golonki wraz z zalewą, w której się marynowały, przekładam do garnka. Zalewa powinna je przykryć; gdy jest jej za mało, dolewam wody. Dodaję obrane warzywa. Gotuję na małym ogniu 2 godz. (w szybkowarze 20 min).
Potem golonki obsmażam na patelni lub opiekam w piekarniku, by miały chrupiącą skórkę.Źródło: Kobieta i życie