Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Golonka w piwie"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1140
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1166
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13213
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1140
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1166
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13213
Składniki
Golonki opalam nad kuchenką, myję, osuszam, nacieram przyprawami. Mięso szpikuję pokrojonymi ząbkami czosnku. Zalewam piwem, odstawiam na 2 godz.
Następnie golonki wraz z zalewą, w której się marynowały, przekładam do garnka. Zalewa powinna je przykryć; gdy jest jej za mało, dolewam wody. Dodaję obrane warzywa. Gotuję na małym ogniu 2 godz. (w szybkowarze 20 min).
Potem golonki obsmażam na patelni lub opiekam w piekarniku, by miały chrupiącą skórkę.Źródło: Kobieta i życie