Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Golonka w warzywach"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11750
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1281
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12380
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3216
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11750
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1281
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12380
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3216
Składniki
Golonki umyj. Do wrzątku wrzuć liście laurowe, jałowiec i golonki, gotuj godzinę. Cebule, bataty, włoszczyznę i czosnek obierz, umyj, pokrój w kostkę.
Warzywa i golonki ułóż w naczyniu żaroodpornym, posyp sezamem, podlej 2 szklankami wody i wstaw do piekarnika na godzinę. Połącz musztardę z miodem. Kwadrans przed końcem duszenia posmaruj golonkę przygotowaną marynatą. Zapiekaj.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień