Do góry

Dania główne Przepis na:

Golonka w warzywach

Golonka w warzywach

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12889

Dodano:

Odsłon: 7

Sprawdzony przepis na "Golonka w warzywach"

Składniki

  • 4 małe golonki wieprzowe
  • włoszczyzna
  • 2 ząbki czosnku
  • pęczek dymki
  • 2 duże cebule
  • 2 bataty
  • 3 łyżki musztardy
  • 4 łyżki sezamu
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • 2 liście laurowe
  • 4 owoce jałowca
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Golonka w warzywach

Przygotowanie

  1. Golonki umyj. Do wrzątku wrzuć liście laurowe, jałowiec i golonki, gotuj godzinę. Cebule, bataty, włoszczyznę i czosnek obierz, umyj, pokrój w kostkę.

  2. Warzywa i golonki ułóż w naczyniu żaroodpornym, posyp sezamem, podlej 2 szklankami wody i wstaw do piekarnika na godzinę. Połącz musztardę z miodem. Kwadrans przed końcem duszenia posmaruj golonkę przygotowaną marynatą. Zapiekaj.

  3. CZAS: około 2,5 godziny

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń