Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Golonka w warzywach"
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 489
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1821
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 375
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 489
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1821
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 375
Składniki
Golonki umyj. Do wrzątku wrzuć liście laurowe, jałowiec i golonki, gotuj godzinę. Cebule, bataty, włoszczyznę i czosnek obierz, umyj, pokrój w kostkę.
Warzywa i golonki ułóż w naczyniu żaroodpornym, posyp sezamem, podlej 2 szklankami wody i wstaw do piekarnika na godzinę. Połącz musztardę z miodem. Kwadrans przed końcem duszenia posmaruj golonkę przygotowaną marynatą. Zapiekaj.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień