Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Golonka w warzywach"
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19011
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 20110
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19011
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 20110
Składniki
Golonki umyj. Do wrzątku wrzuć liście laurowe, jałowiec i golonki, gotuj godzinę. Cebule, bataty, włoszczyznę i czosnek obierz, umyj, pokrój w kostkę.
Warzywa i golonki ułóż w naczyniu żaroodpornym, posyp sezamem, podlej 2 szklankami wody i wstaw do piekarnika na godzinę. Połącz musztardę z miodem. Kwadrans przed końcem duszenia posmaruj golonkę przygotowaną marynatą. Zapiekaj.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień