Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Golonka w warzywach"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4062
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415937
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2727
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4062
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415937
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2727
Składniki
Golonki umyj. Do wrzątku wrzuć liście laurowe, jałowiec i golonki, gotuj godzinę. Cebule, bataty, włoszczyznę i czosnek obierz, umyj, pokrój w kostkę.
Warzywa i golonki ułóż w naczyniu żaroodpornym, posyp sezamem, podlej 2 szklankami wody i wstaw do piekarnika na godzinę. Połącz musztardę z miodem. Kwadrans przed końcem duszenia posmaruj golonkę przygotowaną marynatą. Zapiekaj.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień