Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Golonka w warzywach"
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4438
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5895
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12665
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4438
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5895
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12665
Składniki
Golonki umyj. Do wrzątku wrzuć liście laurowe, jałowiec i golonki, gotuj godzinę. Cebule, bataty, włoszczyznę i czosnek obierz, umyj, pokrój w kostkę.
Warzywa i golonki ułóż w naczyniu żaroodpornym, posyp sezamem, podlej 2 szklankami wody i wstaw do piekarnika na godzinę. Połącz musztardę z miodem. Kwadrans przed końcem duszenia posmaruj golonkę przygotowaną marynatą. Zapiekaj.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień