Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Grecki chlebek maślany"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3693
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2005
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5385
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5456
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3693
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2005
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5385
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5456
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Dzierżęga z Rzeszowa
3/4 kg mąki, 25 dag masła, 15 dag cukru, 6 jajek, 250 ml jogurtu naturalnego, 2 łyżki proszku do pieczenia, łyżeczka sody oczyszczonej.
Masło utrzyj z żółtkami i cukrem. Mieszając, powoli wsypuj mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, na koniec wlej jogurt, połącz. Białka ubij na sztywną pianę, delikatnie wymieszaj z ciastem.
Ciasto przelej do natłuszczonej blaszki, piecz ok. 40 min w temp. 170°C. Ostudź. Chlebek podawaj np. z konfiturami lub musem owocowym i bitą śmietaną.
<strong>Czas przygotowania 70 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,30 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie