Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Grillowana pierś kurczaka"
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3960
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19969
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3095
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4341
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3960
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19969
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3095
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4341
Składniki
Piersi kurczaka umyj, osusz, wytnij kości i błonki. Pokrój na cieńsze kawałki, po czym delikatnie natrzyj solą morską i zalej oliwą z oliwek. Odstaw do lodówki na godzinę.
W tym czasie ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na rozgrzaną patelnię grillową wrzuć mięso i usmaż na dość dużym ogniu z obu stron.
Podzielonego na różyczki brokuła ugotuj w garnku na parze razem z małymi marchewkami.
Paprykę drobno pokrój, natkę pietruszki posiekaj. Wymieszaj z ugotowanym ryżem i ułóż na talerzu w kształcie kopca.
Obok umieść miękkie warzywa i kawałki kurczaka. Możesz go udekorować odrobiną majonezu.Źródło: Kurier TV