Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Grillowane krewetki"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 96956
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1921
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5754
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5756
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 96956
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1921
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5754
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5756
Składniki
<strong>:</strong>
Krewetki rozmroź, opłucz i odsącz. Usuń pancerzyki, pozostaw ogonki. Ząbki czosnku drobno posiekaj. Krewetki włóż do ceramicznej miseczki, oprósz solą, pieprzem, wymieszaj z czosnkiem, sokiem wyciśniętym z jednej cytryny i z 3 łyżkami oleju. Następnie przykryj, odstaw na 2 godziny w chłodne miejsce.
Na drewniane szpadki ponadziewaj po 3 krewetki, przekładając je plasterkiem cytryny. Ułóż na ruszcie i piecz przez 10 minut, 3-krotnie je obracając. Bagietkę pokrój i upiecz w piekarniku. W kromki wepnij szpadki z krewetkami. Szaszłyki z krewetkami podawaj z cząstką cytryny, tak by można było je dodatkowo skropić sokiem.Źródło: Na żywo