Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Grillowane krewetki"
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 22691
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9568
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2100
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4103
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 742
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 375
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 22691
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9568
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2100
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4103
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 742
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 375
Składniki
<strong>:</strong>
Krewetki rozmroź, opłucz i odsącz. Usuń pancerzyki, pozostaw ogonki. Ząbki czosnku drobno posiekaj. Krewetki włóż do ceramicznej miseczki, oprósz solą, pieprzem, wymieszaj z czosnkiem, sokiem wyciśniętym z jednej cytryny i z 3 łyżkami oleju. Następnie przykryj, odstaw na 2 godziny w chłodne miejsce.
Na drewniane szpadki ponadziewaj po 3 krewetki, przekładając je plasterkiem cytryny. Ułóż na ruszcie i piecz przez 10 minut, 3-krotnie je obracając. Bagietkę pokrój i upiecz w piekarniku. W kromki wepnij szpadki z krewetkami. Szaszłyki z krewetkami podawaj z cząstką cytryny, tak by można było je dodatkowo skropić sokiem.Źródło: Na żywo