Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Grillowane krewetki"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 732
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22769
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15141
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4854
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45468
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 732
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22769
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15141
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4854
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45468
Składniki
<strong>:</strong>
Krewetki rozmroź, opłucz i odsącz. Usuń pancerzyki, pozostaw ogonki. Ząbki czosnku drobno posiekaj. Krewetki włóż do ceramicznej miseczki, oprósz solą, pieprzem, wymieszaj z czosnkiem, sokiem wyciśniętym z jednej cytryny i z 3 łyżkami oleju. Następnie przykryj, odstaw na 2 godziny w chłodne miejsce.
Na drewniane szpadki ponadziewaj po 3 krewetki, przekładając je plasterkiem cytryny. Ułóż na ruszcie i piecz przez 10 minut, 3-krotnie je obracając. Bagietkę pokrój i upiecz w piekarniku. W kromki wepnij szpadki z krewetkami. Szaszłyki z krewetkami podawaj z cząstką cytryny, tak by można było je dodatkowo skropić sokiem.Źródło: Na żywo