Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 4
Dodano: 24.11.2009
Odsłon: 1802
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Groch przebrać, opłukać, zalać wywarem, zagotować i pozostawić na 2 godziny. Potem ugotować. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, dodać do grochu pod koniec gotowania wraz z liściem laurowym i zielem angielskim. Cebulę obrać, opłukać i drobno posiekać. Boczek pokrajać w kostkę, częściowo stopić, dodać cebulę, podsmażyć, wymieszać z mąką, lekko zrumienić, połączyć z zupą, kiełbasą pokrajaną w półplasterki oraz przyprawami, chwilę pogotować i doprawić do smaku. Przepis nadesłano na konkurs Mistrzx3 autor: Bahus
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)