Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Groszkowo-ryżowa wieża"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 754
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22792
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15189
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4903
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45692
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 754
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22792
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15189
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4903
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45692
Składniki
W garnku rozgrzej masło, dodaj ryż, smaż trzy minuty, przypraw szafranem, kurkumą, curry i solą. Do ryżu dodawaj po trochu wina i bulionu, czekaj, aż ryż wchłonie płyn. Mieszaj co kilka minut.
Na koniec gotowania dodaj odsączony groszek konserwowy i pokrojony w kostkę miąższ pomidora. Gotuj, aż cały płyn zostanie wchłonięty. Ryż wykładaj do miseczki. Dokładnie go ubij. Odwróć miseczkę, wyłóż na talerz. Podawaj z mięsem.
CZAS: około 50 minutŹródło: Dobry Tydzień