Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Groszkowo-ryżowa wieża"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 101404
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1975
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5832
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5836
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 101404
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1975
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5832
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5836
Składniki
W garnku rozgrzej masło, dodaj ryż, smaż trzy minuty, przypraw szafranem, kurkumą, curry i solą. Do ryżu dodawaj po trochu wina i bulionu, czekaj, aż ryż wchłonie płyn. Mieszaj co kilka minut.
Na koniec gotowania dodaj odsączony groszek konserwowy i pokrojony w kostkę miąższ pomidora. Gotuj, aż cały płyn zostanie wchłonięty. Ryż wykładaj do miseczki. Dokładnie go ubij. Odwróć miseczkę, wyłóż na talerz. Podawaj z mięsem.
CZAS: około 50 minutŹródło: Dobry Tydzień