Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Groszkowo-ryżowa wieża"
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7838
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1008
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13594
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7838
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1008
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13594
Składniki
W garnku rozgrzej masło, dodaj ryż, smaż trzy minuty, przypraw szafranem, kurkumą, curry i solą. Do ryżu dodawaj po trochu wina i bulionu, czekaj, aż ryż wchłonie płyn. Mieszaj co kilka minut.
Na koniec gotowania dodaj odsączony groszek konserwowy i pokrojony w kostkę miąższ pomidora. Gotuj, aż cały płyn zostanie wchłonięty. Ryż wykładaj do miseczki. Dokładnie go ubij. Odwróć miseczkę, wyłóż na talerz. Podawaj z mięsem.
CZAS: około 50 minutŹródło: Dobry Tydzień