Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13552
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 888
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13552
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 888
Składniki
Mięso myjemy kroimy w kostkę, przyprawiamy solą pieprzem Kucharkiem. smażymy na mocno rozgrzanej patelni. Przekładamy do garnka, zalewamy woda tak aby mięso sie przykryło
Na tej samej patelni podsmażamy cebulę oraz czosnek. Wrzucamy do garnka z mięsem, doprawiamy według uznania ja doprawiam kostka rosołową solą pieprzem. Dusimy pod przykryciem 15 min.
Kroimy paprykę i ogórki w kostkę. Pomidor należy sparzyć we wrzątku, zdjąć skórkę oraz pokroić w kostkę, Mrożony groszek z marchewką oraz pokrojone warzywa wrzucamy do garnka, wszystko gotujemy tak aby wszytko było miękkie dodajemy koncentrat pomidorowy. Tak przygotowany sos można zjeść z ziemniakami lub kaszą. Smacznego