Gulasz
Składniki
- puszka czerwonej fasoli, 1szt
- puszka kukurydzy, 1szt
- łopatka wieprzowa, 0,50 kg
- cebule srednie, 2szt
- kawałek pory(bialej czesci)
- pieczarki, 0,,50kg
- KONCENTRAT POMIDOROWY MAŁY, 1szt
- 2 łyzki ketchupu pikantnego
- smalec
- szczypta wegety,soli i pieprzu
- małe papryki czerwona i żólta po 1szt
Składniki
- puszka czerwonej fasoli, 1szt
- puszka kukurydzy, 1szt
- łopatka wieprzowa, 0,50 kg
- cebule srednie, 2szt
- kawałek pory(bialej czesci)
- pieczarki, 0,,50kg
- KONCENTRAT POMIDOROWY MAŁY, 1szt
- 2 łyzki ketchupu pikantnego
- smalec
- szczypta wegety,soli i pieprzu
- małe papryki czerwona i żólta po 1szt

Etapy przygotowania
Mięso kroimy w nie dużą kostke,upruszamy wegeta i obsmażamy na smalcu ,aż sie zrumieni.Do garnka wsypujemy fasole i kukurydze dodajemy obsmażone mięso.Cebule, papryke i por kroimy w kostke i obsmazamy,dodajemy do garnka.Pieczarki dusimy az odparuje z nich woda,równiez dodajemy do reszty składnikow,dodajemy wode tak aby wszytko bylo zakryte,dusimy na małym ogniu az mieso zmieknie.Doprawiamy wegeta sola pieprzem,nastepnie koncentrat pomidorowy i ketchup.Zaciągamy lekko,tak jak zupe żeby bylo dosc geste!
SMACZNEGO ŁASUCHY:-)
PS.Ja podaje czasem z makaronem.Polecam
Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (2)
Ostatnio komentowane przepisy

Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 330
Czas na świąteczne wędzenie.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Kolendra
Odsłon: 114
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 43

Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 165
Ostatnio komentowane przepisy

Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 330
Czas na świąteczne wędzenie.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Kolendra
Odsłon: 114
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 43

Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 165



Składniki
- puszka czerwonej fasoli, 1szt
- puszka kukurydzy, 1szt
- łopatka wieprzowa, 0,50 kg
- cebule srednie, 2szt
- kawałek pory(bialej czesci)
- pieczarki, 0,,50kg
- KONCENTRAT POMIDOROWY MAŁY, 1szt
- 2 łyzki ketchupu pikantnego
- smalec
- szczypta wegety,soli i pieprzu
- małe papryki czerwona i żólta po 1szt
Mięso kroimy w nie dużą kostke,upruszamy wegeta i obsmażamy na smalcu ,aż sie zrumieni.Do garnka wsypujemy fasole i kukurydze dodajemy obsmażone mięso.Cebule, papryke i por kroimy w kostke i obsmazamy,dodajemy do garnka.Pieczarki dusimy az odparuje z nich woda,równiez dodajemy do reszty składnikow,dodajemy wode tak aby wszytko bylo zakryte,dusimy na małym ogniu az mieso zmieknie.Doprawiamy wegeta sola pieprzem,nastepnie koncentrat pomidorowy i ketchup.Zaciągamy lekko,tak jak zupe żeby bylo dosc geste!
SMACZNEGO ŁASUCHY:-)
PS.Ja podaje czasem z makaronem.Polecam
Fasolę i kukurydzę to chyba na koniec dodajemy, a nie na początku bo nam się rozgotuje:(
No i fajnie, prosto, sycąco i smacznie:)