Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz borowikowy"
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 54
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 88
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1469
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 410
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 54
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 88
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1469
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 410
Składniki
Mięso umyj, osusz, ew. pokrój na jeszcze mniejsze kawałki. Grzyby oczyść, opłucz, małe pozostaw w całości, większe sztuki pokrój na kawałki. Cebule obierz, pokrój na cienkie cząstki, razem z mięsem zrumień na rozgrzanym oleju. Oprósz solą i pieprzem. Dodaj listki laurowe, i jagody jałowca. Dołóż koncentrat, posyp mąką, krótko zasmaż. Całość podlej ok. 750 ml wody i duś pod przykryciem ok. 45 minut.
Przygotowane grzyby zrumień na maśle. Smaż jeszcze 10 minut. Podlej winem i śmietaną. Dodaj do mięsa z cebulą. Dobrze wymieszaj. Przypraw do smaku i duś jeszcze 10 minut. Przed podaniem udekoruj posiekaną natką.
Dla odmiany mięso podlej wodą wymieszaną z piwem. ok. 75 min, 1 porcja zawiera ok. 440 kcal. Ok. 8,90 zł za porcję.Źródło: Tina