Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz indyczy z boczkiem i tymiankiem"
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu w wersji świą...
Odsłon: 549
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 2585
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1882
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 1134
Świąteczne smaki.
Odsłon: 158
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1732
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu w wersji świą...
Odsłon: 549
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 2585
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1882
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 1134
Świąteczne smaki.
Odsłon: 158
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1732
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój w kostkę. Cebule i czosnek obierz, posiekaj. Marchew i pietruszkę oczyść, pokrój w ukośne plasterki. Kapustę umyj, oczyść z wierzchnich liści, usuń głąb, a resztę poszatkuj. Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w plasterki albo w większą kostkę. Bulion zagotuj.
Na dużej patelni rozgrzej olej. Zrumień na nim mięso, oprósz solą i pieprzem, przełóż do garnka. Zalej gorącym bulionem, gdy zawrze, zmniejsz ogień i gotuj 30 min. Na tłuszczu ze smażenia mięsa zeszklij cebulę z czosnkiem, dodaj marchew, pietruszkę oraz poszatkowaną kapustę. Oprósz wszystko solą i pieprzem. Mieszając, smaż kilka minut. Warzywa przełóż do mięsa. Dodaj też liście laurowe. Duś 20 min. Po tym czasie dołóż ziemniaki i gotuj do czasu, aż będą miękkie.
Natkę pietruszki i tymianek opłucz, osusz. Listki tymianku poodrywaj od gałązek, natkę posiekaj. Zieleninę dodaj do zupy. Przypraw ew. jeszcze solą i pieprzem. Plastry boczku wysmaż na chrupiąco na patelni. Zupę rozlej do talerzy. Do każdej porcji włóż plasterek boczku.Źródło: Tina