Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz indyczy z boczkiem i tymiankiem"
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31775
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9686
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2173
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4171
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 899
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31775
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9686
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2173
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4171
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 899
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój w kostkę. Cebule i czosnek obierz, posiekaj. Marchew i pietruszkę oczyść, pokrój w ukośne plasterki. Kapustę umyj, oczyść z wierzchnich liści, usuń głąb, a resztę poszatkuj. Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w plasterki albo w większą kostkę. Bulion zagotuj.
Na dużej patelni rozgrzej olej. Zrumień na nim mięso, oprósz solą i pieprzem, przełóż do garnka. Zalej gorącym bulionem, gdy zawrze, zmniejsz ogień i gotuj 30 min. Na tłuszczu ze smażenia mięsa zeszklij cebulę z czosnkiem, dodaj marchew, pietruszkę oraz poszatkowaną kapustę. Oprósz wszystko solą i pieprzem. Mieszając, smaż kilka minut. Warzywa przełóż do mięsa. Dodaj też liście laurowe. Duś 20 min. Po tym czasie dołóż ziemniaki i gotuj do czasu, aż będą miękkie.
Natkę pietruszki i tymianek opłucz, osusz. Listki tymianku poodrywaj od gałązek, natkę posiekaj. Zieleninę dodaj do zupy. Przypraw ew. jeszcze solą i pieprzem. Plastry boczku wysmaż na chrupiąco na patelni. Zupę rozlej do talerzy. Do każdej porcji włóż plasterek boczku.Źródło: Tina