Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 22
Dodano: 24.09.2009
Odsłon: 2246
1-2 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Mięsko kroimy na małe kawałki i moczymy.
Podsmażamy na oleju
Przekładamy do garnka i zalewamy wodą, w zależności ile sosu lubimy
Dodajemy cebulę pokrojoną w piórka, posiekaną paprykę i ogórka
Dusimy na małym ogniu aż mięsko i warzywka będą miękkie
Zagęścić trochę mąką i doprawić do smaku. Ja używam soli, pieprzu, przyprawy do gulaszu i papryki ostrej.
Można podawać z ziemniakami, kaszami oraz makaronem.
SMACZNEGO!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

marlenan 30 września 2009Zgłoś do usunięcia
Mięsko moczymy w wodzie1 Kto głosował? | Odpowiedz

dzemoslaw 24 września 2009Zgłoś do usunięcia
JA ZAZWYCZAJ ZAGĘSZCZAM NA KONIEC SKÓRKĄ Z RAZOWEGO CHLEBA A PAPRYKĄ POSYPUJE NA POCZĄTKU WTEDY MIĘSO SIĘ LEPIEJ PRZYPIEKA.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Jagoda50 24 września 2009Zgłoś do usunięcia
A w czym to pokrojone mięso moczymy ?0 Kto głosował? | Odpowiedz