Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz wołowy na piwie"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 995
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 861
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12642
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 995
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 861
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12642
Składniki
ok. 180 minut
Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni, dodać obrane i drobno posiekane cebule, przeciśnięty przez praskę czosnek, 3 liście laurowe, 3 sztuki ziela angielskiego, krojone pomidory z zalewą, doprawić solą, pieprzem, szczyptą cukru.
Papryki umyć, pestki usunąć, pokroić na kawałki. Mięso pokroić w grubą kostkę. Sos sojowy wymieszać z 150 ml ciepłej wody. Paprykę, mięso oraz rozcieńczony sos sojowy dodać do boczku z pomidorami, całość przełożyć do brytfanny, zalać piwem.
Wołowinę piec 2 godziny w temp. 180-190oC pod przykryciem. Po tym czasie zdjąć pokrywę, dodać obraną i pokrojoną w kostkę dynię, całość obsypać łyżeczką nasion kolendry. Piec jeszcze przez pół godziny, ale już bez przykrycia.Źródło: Twoje Imperium