Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz wołowy na piwie"
Przepisów na przygotowanie gulaszu jest bardzo dużo, jednak w większości są d...
Odsłon: 2509
Przepis dnia
Pyszne, proste i tanie danie obiadowe, które przygotujecie bez włączania piec...
Odsłon: 415
Przepis dnia
Pyszne, proste i tanie danie obiadowe, które przygotujecie bez włączania piec...
Odsłon: 415
Składniki
ok. 180 minut
Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni, dodać obrane i drobno posiekane cebule, przeciśnięty przez praskę czosnek, 3 liście laurowe, 3 sztuki ziela angielskiego, krojone pomidory z zalewą, doprawić solą, pieprzem, szczyptą cukru.
Papryki umyć, pestki usunąć, pokroić na kawałki. Mięso pokroić w grubą kostkę. Sos sojowy wymieszać z 150 ml ciepłej wody. Paprykę, mięso oraz rozcieńczony sos sojowy dodać do boczku z pomidorami, całość przełożyć do brytfanny, zalać piwem.
Wołowinę piec 2 godziny w temp. 180-190oC pod przykryciem. Po tym czasie zdjąć pokrywę, dodać obraną i pokrojoną w kostkę dynię, całość obsypać łyżeczką nasion kolendry. Piec jeszcze przez pół godziny, ale już bez przykrycia.Źródło: Twoje Imperium
Przepisy Dania główne
Dania główne
Czas grillowania.
Dania główne
Grillowana karkówka z ziemniaczkami
Dania główne
Szybki obiad
Dania główne
Naleśniki Ani Starmach
Czas grillowania.
Słoneczna pogoda, ciepłe dni, sprzyjają spędzaniu wolnego czasu na świeżym po...
Odsłon: 41
Grillowana karkówka z ziemniaczkami
Proste w przygotowaniu i pyszne.
Odsłon: 58