Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz z ciecierzycą i jajkami sadzonymi"
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22430
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14481
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4477
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43605
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 561
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 536
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22430
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14481
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4477
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43605
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 561
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 536
Składniki
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Paprykę osącz z zalewy, pokrój na kawałki. Wędlinę potnij w paski lub w grubą kostkę. Fasolę i ciecierzycę osącz na sitku. W szerokim garnku o grubym dnie rozgrzej olej. Zeszklij na nim czosnek i cebulę. Dołóż mięso, kawałki wędliny, paprykę oraz ciecierzycę i fasolę. Smaż 10 minut.
Dołóż pomidory z puszki. Duś razem kolejne 10 minut. W tym czasie często mieszaj, by nie przywarły do dna garnka. Pod koniec duszenia przypraw na pikantnie płatkami chili, kuminem, słodką papryką ,solą, pieprzem i cukrem.
W gulaszu zrób 4 wgłębienia. Wbij do nich jajka. Naczynie wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 st. Piecz 10-12 minut, aż białka jajek się zetną, ale żółtka będą jeszcze płynne. Lekko oprósz je solą. Danie posyp posiekaną natką pietruszki.
Gotowy gulasz podawaj z grzankami. Jeśli lubisz, przed upieczeniem natrzyj kromki bułki oliwą z roztartym czosnkiem albo ziołami.Źródło: Tina