Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz z dyni i kiełbasy zapieczony na cieście"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11517
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1235
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12087
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2362
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11517
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1235
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12087
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2362
Składniki
Dynię opłucz, wytrzyj. Obierz ze skórki, usuń środek z pestkami, a miąższ pokrój w niezbyt grubą kostkę. Marchewki obierz, opłucz, pokrój na większe kawałki. Ugotuj w posolonej wodzie, osącz. Groszek wsyp na posolony wrzątek, gotuj 5 min, osącz. Wędlinę pokrój na kawałeczki, zrumień na oleju.
Brukselki oczyść, zalej posoloną wodą, gotuj 10 min, osącz. Cukinię umyj, pokrój na kawałki. Pieczarki oczyść, pocierając wilgotnym ręcznikiem, potnij na ćwiartki. Na dużej patelni roz grzej 2 łyżki oliwy. Obsmaż cu kinię, pieczarki oraz dynię.
Wszystkie przygotowane przełóż do jednej miski. Oprósz je solą i pieprzem. Dodaj obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek, wsyp także zioła prowansalskie (rozetrzyj je w dłoni, by dały więcej aromatu) i wszystko delikatnie wymieszaj.
Ciasto francuskie ostrożnie rozwiń i wylep nim okrągłą, natłuszczoną (niezbyt grubo) formę. Wyłóż przygotowane . Jajka zmiksuj ze śmietaną, przypraw. Sosem równomiernie polej tartę. Piecz 20–30 min w temp. 200 st.Źródło: Tina