Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz z dyni i kiełbasy zapieczony na cieście"
Dynię opłucz, wytrzyj. Obierz ze skórki, usuń środek z pestkami, a miąższ pokrój w niezbyt grubą kostkę. Marchewki obierz, opłucz, pokrój na większe kawałki. Ugotuj w posolonej wodzie, osącz. Groszek wsyp na posolony wrzątek, gotuj 5 min, osącz. Wędlinę pokrój na kawałeczki, zrumień na oleju.
Brukselki oczyść, zalej posoloną wodą, gotuj 10 min, osącz. Cukinię umyj, pokrój na kawałki. Pieczarki oczyść, pocierając wilgotnym ręcznikiem, potnij na ćwiartki. Na dużej patelni roz grzej 2 łyżki oliwy. Obsmaż cu kinię, pieczarki oraz dynię.
Wszystkie przygotowane przełóż do jednej miski. Oprósz je solą i pieprzem. Dodaj obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek, wsyp także zioła prowansalskie (rozetrzyj je w dłoni, by dały więcej aromatu) i wszystko delikatnie wymieszaj.
Ciasto francuskie ostrożnie rozwiń i wylep nim okrągłą, natłuszczoną (niezbyt grubo) formę. Wyłóż przygotowane . Jajka zmiksuj ze śmietaną, przypraw. Sosem równomiernie polej tartę. Piecz 20–30 min w temp. 200 st.Źródło: Tina
Bardzo smaczne, łatwe i szybkie do zrobienia domowe kluseczki z sosikiem z ki...
Odsłon: 12238
Czas na specjały kuchni wietnamskiej, które na co dzień można dostać w popula...
Odsłon: 53585
Przepis dnia
Uwielbiam ciasta z orzechami i kajmakiem, to połączenie jest doskonałe. Takie...
Odsłon: 14158
Poniższy przepis na żeberka funkcjonuje w naszej rodzinie już jakiś czas. Ki...
Odsłon: 166538
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 42
Czas na specjały kuchni wietnamskiej, które na co dzień można dostać w popula...
Odsłon: 53585
Przepis dnia
Uwielbiam ciasta z orzechami i kajmakiem, to połączenie jest doskonałe. Takie...
Odsłon: 14158
Poniższy przepis na żeberka funkcjonuje w naszej rodzinie już jakiś czas. Ki...
Odsłon: 166538
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 42
Składniki
Dynię opłucz, wytrzyj. Obierz ze skórki, usuń środek z pestkami, a miąższ pokrój w niezbyt grubą kostkę. Marchewki obierz, opłucz, pokrój na większe kawałki. Ugotuj w posolonej wodzie, osącz. Groszek wsyp na posolony wrzątek, gotuj 5 min, osącz. Wędlinę pokrój na kawałeczki, zrumień na oleju.
Brukselki oczyść, zalej posoloną wodą, gotuj 10 min, osącz. Cukinię umyj, pokrój na kawałki. Pieczarki oczyść, pocierając wilgotnym ręcznikiem, potnij na ćwiartki. Na dużej patelni roz grzej 2 łyżki oliwy. Obsmaż cu kinię, pieczarki oraz dynię.
Wszystkie przygotowane przełóż do jednej miski. Oprósz je solą i pieprzem. Dodaj obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek, wsyp także zioła prowansalskie (rozetrzyj je w dłoni, by dały więcej aromatu) i wszystko delikatnie wymieszaj.
Ciasto francuskie ostrożnie rozwiń i wylep nim okrągłą, natłuszczoną (niezbyt grubo) formę. Wyłóż przygotowane . Jajka zmiksuj ze śmietaną, przypraw. Sosem równomiernie polej tartę. Piecz 20–30 min w temp. 200 st.Źródło: Tina
Przepisy Dania główne
Dania główne
Żeberka gotowane i smażone
Dania główne
Szarpana wieprzowina
Dania główne
Szparagi z makaronem i sosem
Dania główne
Smażone kurze bioderka, ziemniaki i marynowane ogóreczki.
Żeberka gotowane i smażone
Żeberka dzisiejsze to smaczny obiad dla mojej rodziny. Przygotowanie ich to...
Odsłon: 98
Szarpana wieprzowina
Dzisiaj zapraszam na uniwersalną propozycję obiadowo-kolacyjną, czyli szarpan...
Odsłon: 144