Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czubajka Kania jest jednym z najbardziej aromatycznych grzybów. Pachnie orzechowo a smak ma intensywny dlatego nie poleca się przesmażania gdyż traci walory smakowe.
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2381
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2381
Składniki
-W garnku lub woku rozgrzewamy parę łyżek oleju lub oliwy, wrzucamy posiekaną cebulkę, czosnek i pokrojony w kosteczkę boczek (wedle uznania) -startą marchewkę dorzucamy do cebulki -kroimy umyte kapelusze Kani ( bez nóżek) kroimy w paski, chwileczkę podsmażamy - dodajemy majeranek (1 łyżka) i paprykę wędzoną z paczki(pół łyżki) -zalewamy bulionem, dusimy tak z 10-15 minut. Można dodać na koniec natkę pietruszki. Opcjonalnie zabielić śmietaną. Pycha....nawet nie zdążyłam robić zdjęcia ://