Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z papryką

Gulasz z papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19075

Dodano:

Odsłon: 2

Wypróbowany przepis na "Gulasz z papryką"

Składniki

  • 1 kg polędwicy wieprzowej
  • pół kg pieczarek
  • 3 cebule
  • 2-3 czerwone papryki
  • pół słoika ogórków kiszonych
  • 2 marchewki
  • pół puszki groszku konserwowego
  • mały koncentrat pomidorowy
  • mąka
  • olej
  • sól
  • pieprz ziołowy
  • przyprawa do mięsa wieprzowego
  • papryka ostra i słodka
  • kilka ziarenek ziela angielskiego i listków laurowych
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Gulasz z papryką

Przygotowanie

  1. Mięso pokrój w grubą kostkę. Obsyp przyprawą do mięsa wieprzowego, chłodź 3 godziny.

  2. Cebule i papryki pokrój, zeszklij na oleju. Pieczarki pokrój w paski, marchewki zetrzyj na tarce. Ogórki pokrój.

  3. Polędwicę podsmaż w rondlu na oleju. Dodaj cebulę z papryką, pieczarki i przyprawy, podlej wodą, duś do miękkości. Dodaj marchewkę, ogórki, groszek i koncentrat, duś 20 min.

  4. Zagęść mąką wymieszaną z wodą, przypraw.

  5. Czas przygotowania 60 min.

  6. Ilość porcji 14, cena za porcję 3,90 zł.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń