Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gyros z kapustą i jabłkami"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 267
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 376
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 470
Polecam.
Odsłon: 827
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 267
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 376
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 470
Polecam.
Odsłon: 827
Składniki
Mięso opłucz, osusz i pokrój w cieniutkie paseczki. Włóż je do miski, wlej olej, wsyp przyprawę gyros. Starannie wymieszaj i odstaw na 10 min. Cebulę obierz, posiekaj. Jabłka umyj, wytrzyj. Rozetnij na pół, usuń gniazda nasienne. Dwie połówki pokrój w grubsze plasterki, dwie pozostałe na drobne kawałeczki.
Kalarepkę umyj, obierz, pokrój w cieniutkie talarki, oprósz je solą i pieprzem. Natkę opłucz, osusz na papierowym ręczniku. Gałązki potnij na kawałki. Kapustę modrą osącz na sitku z zalewy.
Na patelni rozgrzej masło, dodaj miód. Włóż jabłka pokrojone w plasterki i skarmelizuj je z obu stron. Zdejmij, trzymaj w cieple.
Na patelnię wsyp cebulę i zeszklij ją. Dodaj mięso i smaż, aż stanie się rumiane. Dołóż keczup oraz pokrojone drobno jabłka, wymieszaj i duś jeszcze 2 min.
Bułki przekrój, zrumień je w piekarniku. Na spody połóż plas treki jabłek, na to wyłóż mięso i kapustę. Przykryj talarkami kalarepki, pokrojoną natką i wierzchami bułek.Źródło: Tina