Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gyros z sosem"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 298
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11105
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3639
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1236
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 298
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11105
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3639
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1236
Składniki
Ziemniaki (ilość według uznania) umyj i obierz, pokrój na ćwiartki, skrop olejem, oprósz oregano, po czym upiecz w piekarniku na wyściełanej papierem do pieczenia lub folią blaszce. Posól po wyjęciu z piekarnika.
W czasie gdy ziemniaki się pieką, mięso umyj, pokrój na nieduże paski, obtocz w przyprawach i usmaż na patelni na oleju na złoty kolor. Po usmażeniu odsącz nadmiar tłuszczu (np. za pomocą papierowego ręcznika).
Przygotuj sos: czosnek obierz i drobno posiekaj. Wymieszaj go z gęstym jogurtem oraz majonezem, dopraw do smaku szczyptą soli i oregano (możesz dodać również inne zioła). Mięso przed podaniem polej sosem i udekoruj plasterkami ogórka.Źródło: Świat kobiety