Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gyros z sosem"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1251
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 596
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1351
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1251
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 596
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1351
Składniki
Ziemniaki (ilość według uznania) umyj i obierz, pokrój na ćwiartki, skrop olejem, oprósz oregano, po czym upiecz w piekarniku na wyściełanej papierem do pieczenia lub folią blaszce. Posól po wyjęciu z piekarnika.
W czasie gdy ziemniaki się pieką, mięso umyj, pokrój na nieduże paski, obtocz w przyprawach i usmaż na patelni na oleju na złoty kolor. Po usmażeniu odsącz nadmiar tłuszczu (np. za pomocą papierowego ręcznika).
Przygotuj sos: czosnek obierz i drobno posiekaj. Wymieszaj go z gęstym jogurtem oraz majonezem, dopraw do smaku szczyptą soli i oregano (możesz dodać również inne zioła). Mięso przed podaniem polej sosem i udekoruj plasterkami ogórka.Źródło: Świat kobiety