Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gyros z sosem"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9784
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1151
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11520
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 532
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9784
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1151
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11520
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 532
Składniki
Ziemniaki (ilość według uznania) umyj i obierz, pokrój na ćwiartki, skrop olejem, oprósz oregano, po czym upiecz w piekarniku na wyściełanej papierem do pieczenia lub folią blaszce. Posól po wyjęciu z piekarnika.
W czasie gdy ziemniaki się pieką, mięso umyj, pokrój na nieduże paski, obtocz w przyprawach i usmaż na patelni na oleju na złoty kolor. Po usmażeniu odsącz nadmiar tłuszczu (np. za pomocą papierowego ręcznika).
Przygotuj sos: czosnek obierz i drobno posiekaj. Wymieszaj go z gęstym jogurtem oraz majonezem, dopraw do smaku szczyptą soli i oregano (możesz dodać również inne zioła). Mięso przed podaniem polej sosem i udekoruj plasterkami ogórka.Źródło: Świat kobiety