Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gyros z sosem"
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2596
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104457
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2030
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5900
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2596
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104457
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2030
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5900
Składniki
Ziemniaki (ilość według uznania) umyj i obierz, pokrój na ćwiartki, skrop olejem, oprósz oregano, po czym upiecz w piekarniku na wyściełanej papierem do pieczenia lub folią blaszce. Posól po wyjęciu z piekarnika.
W czasie gdy ziemniaki się pieką, mięso umyj, pokrój na nieduże paski, obtocz w przyprawach i usmaż na patelni na oleju na złoty kolor. Po usmażeniu odsącz nadmiar tłuszczu (np. za pomocą papierowego ręcznika).
Przygotuj sos: czosnek obierz i drobno posiekaj. Wymieszaj go z gęstym jogurtem oraz majonezem, dopraw do smaku szczyptą soli i oregano (możesz dodać również inne zioła). Mięso przed podaniem polej sosem i udekoruj plasterkami ogórka.Źródło: Świat kobiety