Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tysiąc smaków na jednym talerzu :) Dla ludzi lubiących eksperymentować - oraz cenią udział owoców w daniach pikantnych :) Doskonałe z ryżem Parboiled.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1047
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 146
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2193
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4215
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1047
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 146
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2193
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4215
Składniki
Filet z kurczaka pokroić w kostkę, posypać mieloną papryką dodać troszkę oliwy - wymieszać - odstawić na jakiś czas żeby się zamarynowało :) W tym czasie pokroić w kostkę cebulę, paprykę, ananasa ( wcześniej go obrać jeśli był świeży - można oczywiście użyć tego z puszki). Wykroić z mango pestkę i również pokroić w kostkę.
Rozgrzać na patelni oliwę i podsmażyć na niej kurczaka, gdy się zarumieni dodać cebulę i paprykę i dusić. Gdy papryka i cebula zmiękną - dodać ananasa, mango i odcedzoną kukurydzę. Doprawić solą, pieprzem i startym imbirem i dusić przez 5 min. Po tym czasie dodać rozdrobniony czosnek i pomidory z puszki - wymieszać - sprawdzić smak - ewentualnie doprawić. Podusić jeszcze z 5 min - i już gotowe. Bardzo dobre z ryżem Parboiled.