Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Hałuszki z pesto"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 349
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11137
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3803
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1316
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 349
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11137
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3803
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1316
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź i od razu ugnieć tłuczkiem do ziemniaków. Poczekaj, aż piure ostygnie.
Twaróg zmiel. Masę ziemniaczaną wyłóż na podsypaną mąką stolnicę i dodaj twaróg. Wbij jajko i wsyp mąkę ziemniaczaną. Zagnieć ciasto, dosypując mąkę pszenną z kurkumą, solą i pieprzem. Ciasto podziel na małe porcje, każdą rozwałkuj na cienki wałeczek i pokrój na małe kawałeczki. Gotuj w osolonym wrzątku, aż wypłyną na powierzchnię. Wyjmij na sitko i przelej olejem.
Cebulę potnij w talarki. Pomidory rozdrobnij blenderem, zmiksuj z orzechami, czosnkiem, papryczką i oliwą. Posól.
Hałuszki ułóż w formie wysmarowanej oliwą. Wyłóż na wierzch pesto i podsmażone talarki cebuli. Przykryj folią aluminiową i piecz 12 minut w 180°C. Udekoruj bazylią.Źródło: Naj