Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 409
Dodano: 30.05.2011
Odsłon: 4809
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
na rozgrzana patelnie wrzucamy posiekany czosnek, cebule, papryke i pokrojona piers z kurczaka- podsmazamy
wrzucamy krewetki i smazymy az nabiora rozowego koloru
wlewamy wino i czekamy az odparuje
wrzucamy ryz i kolorant- podsmazamy
wlewamy rosol i zostawiamy na 20 min
po 20 min wrzucamy reszte owocow morza ( kalamary, malze ) dosmakowujemy wg uznania i zostawiamy na malym ogniu 10 min
gotowa paelle podajemy z kawalkami cytryny
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

susi 04 marca 2012Zgłoś do usunięcia
SUPER!:)POZDRAWIAM!!ZNASZ SIE NA RZECZY!!!10 Kto głosował? | Odpowiedz