Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19781
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2914
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4022
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 654
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19781
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2914
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4022
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 654
Składniki
na rozgrzana patelnie wrzucamy posiekany czosnek, cebule, papryke i pokrojona piers z kurczaka- podsmazamy
wrzucamy krewetki i smazymy az nabiora rozowego koloru
wlewamy wino i czekamy az odparuje
wrzucamy ryz i kolorant- podsmazamy
wlewamy rosol i zostawiamy na 20 min
po 20 min wrzucamy reszte owocow morza ( kalamary, malze ) dosmakowujemy wg uznania i zostawiamy na malym ogniu 10 min
gotowa paelle podajemy z kawalkami cytryny