Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...doskonaly na swieta i rodzinne przyjecia
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 912
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5501
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8671
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17802
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 912
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5501
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8671
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17802
Składniki
rozmrozonego indyka zalewamy zimna woda z przyprawami i sokiem z cytryny,tak,aby byl caly zanurzony i odstawiamy na cala noc w chlodne miejsce
nastepnego dnia obieramy jablka i kroimy w cwiartki.wyciagamy indyka i wypelniamy srodek jablkami i suszonymi sliwkami
przekladamy do duzej,glebokiej brytfannyi obkladamy plastrami ananasa
pieczemy w temperaturze 150-170''C ok.4 godz.(WAZNE:podlewamy indyka co 20 min.sokiem ananasowym z puszki,pozniej sosem powstalym z pieczenia)
indyka podajemy na polmisku z mlodymi ziemniakami i z lekkimi salatkami