Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...doskonaly na swieta i rodzinne przyjecia
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 199
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2468
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 182
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 218
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 199
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2468
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 182
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 218
Składniki
rozmrozonego indyka zalewamy zimna woda z przyprawami i sokiem z cytryny,tak,aby byl caly zanurzony i odstawiamy na cala noc w chlodne miejsce
nastepnego dnia obieramy jablka i kroimy w cwiartki.wyciagamy indyka i wypelniamy srodek jablkami i suszonymi sliwkami
przekladamy do duzej,glebokiej brytfannyi obkladamy plastrami ananasa
pieczemy w temperaturze 150-170''C ok.4 godz.(WAZNE:podlewamy indyka co 20 min.sokiem ananasowym z puszki,pozniej sosem powstalym z pieczenia)
indyka podajemy na polmisku z mlodymi ziemniakami i z lekkimi salatkami