Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...doskonaly na swieta i rodzinne przyjecia
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4923
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13337
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5821
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7480
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4923
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13337
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5821
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7480
Składniki
rozmrozonego indyka zalewamy zimna woda z przyprawami i sokiem z cytryny,tak,aby byl caly zanurzony i odstawiamy na cala noc w chlodne miejsce
nastepnego dnia obieramy jablka i kroimy w cwiartki.wyciagamy indyka i wypelniamy srodek jablkami i suszonymi sliwkami
przekladamy do duzej,glebokiej brytfannyi obkladamy plastrami ananasa
pieczemy w temperaturze 150-170''C ok.4 godz.(WAZNE:podlewamy indyka co 20 min.sokiem ananasowym z puszki,pozniej sosem powstalym z pieczenia)
indyka podajemy na polmisku z mlodymi ziemniakami i z lekkimi salatkami