Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1152
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1152
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
Składniki
pokrojone w kostkę przyprawione solą pieprzem obtoczone w mące kukurydzianej mięso z indyka smażymy na oleju rzepakowym posypujemy wędzoną papryką
dokładamy kapustę marchew cebule rodzynki, dusimy pod przykryciem, dość często mieszając, od czasu do czasu trzeba podlać wodą by nie przywarło
dodajemy sól pieprz do smaku jeśli trzeba, a gdy kapusta już zmięknie miód, mieszamy, zestawiamy z palnika, ilość miodu zależna od smaku gotującego czy woli bardziej kwaśne czy słodkie a może zrównoważony słodko-kwaśny smak, danie samo jest tak smaczne że nie trzeba nic więcej ale można podać z ziemniakami kaszą ryżem czy makaronem