Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Indyk z ananasem i ryżem"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5655
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 947
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33822
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5655
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 947
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33822
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Składniki
Obraną cebulę i czosnek drobno siekamy. Podsmażamy krótko na rozgrzanym oleju, dodajemy ryż i curry, mieszamy. Wlewamy 200 ml wody oraz mleko kokosowe, doprawiamy solą i gotujemy na małym ogniu 20 minut.
Krążki ananasa odcedzamy z zalewy, którą zachowujemy. Owoce kroimy na mniejsze kawałki. Obrany ze skórki imbir drobno siekamy. Papryczkę chili kroimy w cienkie krążki.
Umyte i osuszone kotlety z piersi indyka oprószamy pieprzem, solą i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Mięso przekładamy na talerz i na tym samym tłuszczu podsmażamy krótko imbir, chili i ananasy. Dodajemy zalewę i gotujemy kilka chwil, aby odparował nadmiar płynu. Doprawiamy solą. Zagęszczamy mąką kukurydzianą.
Do sosu przekładamy kotlety, mieszamy. Podajemy z ryżem, posypane grubo pokrojoną dymką.Źródło: Rewia