Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Indyk z ananasem i ryżem"
Obraną cebulę i czosnek drobno siekamy. Podsmażamy krótko na rozgrzanym oleju, dodajemy ryż i curry, mieszamy. Wlewamy 200 ml wody oraz mleko kokosowe, doprawiamy solą i gotujemy na małym ogniu 20 minut.
Krążki ananasa odcedzamy z zalewy, którą zachowujemy. Owoce kroimy na mniejsze kawałki. Obrany ze skórki imbir drobno siekamy. Papryczkę chili kroimy w cienkie krążki.
Umyte i osuszone kotlety z piersi indyka oprószamy pieprzem, solą i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Mięso przekładamy na talerz i na tym samym tłuszczu podsmażamy krótko imbir, chili i ananasy. Dodajemy zalewę i gotujemy kilka chwil, aby odparował nadmiar płynu. Doprawiamy solą. Zagęszczamy mąką kukurydzianą.
Do sosu przekładamy kotlety, mieszamy. Podajemy z ryżem, posypane grubo pokrojoną dymką.Źródło: Rewia
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie. Danie jest le...
Odsłon: 21
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej c...
Odsłon: 17
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 44
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 40
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 60
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie. Danie jest le...
Odsłon: 21
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej c...
Odsłon: 17
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 44
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 40
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 60
Składniki
Obraną cebulę i czosnek drobno siekamy. Podsmażamy krótko na rozgrzanym oleju, dodajemy ryż i curry, mieszamy. Wlewamy 200 ml wody oraz mleko kokosowe, doprawiamy solą i gotujemy na małym ogniu 20 minut.
Krążki ananasa odcedzamy z zalewy, którą zachowujemy. Owoce kroimy na mniejsze kawałki. Obrany ze skórki imbir drobno siekamy. Papryczkę chili kroimy w cienkie krążki.
Umyte i osuszone kotlety z piersi indyka oprószamy pieprzem, solą i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Mięso przekładamy na talerz i na tym samym tłuszczu podsmażamy krótko imbir, chili i ananasy. Dodajemy zalewę i gotujemy kilka chwil, aby odparował nadmiar płynu. Doprawiamy solą. Zagęszczamy mąką kukurydzianą.
Do sosu przekładamy kotlety, mieszamy. Podajemy z ryżem, posypane grubo pokrojoną dymką.Źródło: Rewia
Przepisy Dania główne
Dania główne
PIRZOLA. Przepyszny grillowany kurczak z pieczonymi warzywami.
Dania główne
ORMIAŃSKA HASZLAMA Z KARKÓWKĄ JAGNIĘCĄ
Dania główne
Pieczony morszczuk w warzywach
Dania główne
Mięso z chrząstką z dodatkiem cukinii
PIRZOLA. Przepyszny grillowany kurczak z pieczonymi warzywami.
Słowo PIRZOLA po polsku znaczy posiekać. Tak więc zapraszamy Was do wypróbowa...
Odsłon: 15
ORMIAŃSKA HASZLAMA Z KARKÓWKĄ JAGNIĘCĄ
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 40