Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie, ale coś najważniejsze smaczne danie. Tylko z trzech składników! W zestawie z ryżem idealne na lunch do pracy. Łatwo je przygotować, a już sam wygląd dania sprawi, że się uśmiechniecie.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1390
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 59
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12242
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1390
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 59
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12242
Składniki
Indyka pokrój w niedużą kostkę. Na dużej patelni rozgrzej olej, wrzuć pokroje mięso, posól i posyp słodką papryką. Obsmaż na złoto, a potem podduś jeszcze jakieś 10 minut. W tym czasie pokrój papryki w dużą kostkę. Gdy mięso będzie usmażone przełóż je na talerz, a na patelnię wrzuć paprykę - obsmaż i podduś 5-7 minut.
Gdy papryka mięknie na patelni, pokrój brzoskwinie w kawałki średniej wielkości. Paprykę zdejmij z patelni na talerz z indykiem. Na mocno rozgrzaną patelnię wrzuć brzoskwinie i pozwól im się nieco skarmelizować (1-2 minuty). Po tym czasie dorzuć na patelnię mięso z papryką, podlej niewielką ilością soku z brzoskwiń z puszki i dopraw chilli.
Duś pod przykryciem około 15 minut, aż mięso będzie całkowicie miękkie. Teraz wystarczy jedynie ugotować ryż (lub makaron ryżowy) i obiad gotowy!