Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jaglane kotleciki"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 1977
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 57
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 172
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 160
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 1977
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 57
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 172
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 160
Składniki
Marchewkę zetrzyj na tarce. Wrzuć do osolonej wody wraz z kurkumą i listkami laurowymi. Zagotuj. Kaszę kilkakrotnie przelej na sitku zimną wodą. Wsyp do wrzątku, przykryj i gotuj na małym ogniu, aż wchłonie się cały płyn.
Jeśli kasza jest jeszcze twardawa, dolej troszkę wody i gotuj dalej. Brokuł posiekaj i zalej wrzątkiem na 5 minut, odcedź. Czosnek posiekaj. Posiekane warzywa zmieszaj z kaszą (bez listków laurowych!). Dodaj jajko, ser, otręby i zieleninę. Dopraw curry, solą i pieprzem, wymieszaj. Wstaw do lodówki na 40 minut, by masa zgęstniała.
Uformuj okrągłe kotleciki. Możesz rozwałkować masę na grubość niecałego centymetra i wycinać szklanką równe placuszki. Resztki masy zagnieć i ponownie rozwałkuj. Olej rozgrzej na patelni. Placki smaż na rumiano. Podawaj prosto z patelni ze szklanką zimnej maślanki.Źródło: Naj