Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od dziecka uwielbiam jagnięcinę ale ciężko jest trafić w restauracjach naprawdę dobrze zrobionia. Ost całkiem niezłą jadłam w greckiej restaurcji w Częstochowie. Sprobuje ją któregoś dnia zrobić. Będzie to na wyczucie bo pamietam smak, kolor dodatki. To co tu przedstawie jest zupełnie innym przepisem ale smakuje rewelacyjnie :) Danie jest dość drogie i wykwintne ale czemu czasem sobie nie pozwolić na odrobinę szaleństwa a może sie komus przepis przyda :)
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Mięso obtoczyć w mące. Masło rozpuścić na duzej patelni o grubym dnie (fajne sa te takie żeliwne patelnie co to możne je od cyganów kupić ;)) i odsmażyć boczek na średnim ogniu 2-3 min. Dodać mięso, rozmaryn, posolić i popieprzyc. Podsmażać kolejne 4-5 min. Wlać brendy i ciagle mieszać, aż wyparuje, wlać mleko (jeżeli ktos nie toleruje tak jak ja mleka krowieko moze być sojowe naturalne), częsciowo przykryć patelnię i dusić na małym ogniu, czesto mieszając, około godziny lub do czasu, aż sos stanie sie gęsty. Podawać gorące Zapraszam po więcej przepisów na moj blog www. pychotyalbi.blogspot.com