Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jajecznica na zielono o smaku awokado"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7739
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 251
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2809
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 562
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7739
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 251
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2809
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 562
Składniki
15 min • Porcja 180 kcal • Koszt porcji ok. 3 zł • Przepis na 1 porcję
Miąższ awokado (powinno być dojrzałe, miękkie; niedojrzałe może w czasie smażenia zgorzknieć) wyjmuję łyżką i kroję na mniejsze kawałki. Następnie skrapiam sokiem z cytryny.
Chwilę smażę awokado na rozgrzanym maśle, cały czas mieszając, aż lekko się zrumienieni.
Wbijam do miseczki jajka i lekko je roztrzepuję z solą oraz pieprzem (do smaku). Szybko wlewam masę jajeczną do awokado i, nie przerywając mieszania, jeszcze chwilę całość smażę.
Zieleninę płuczę, osuszam papierowym ręcznikiem, siekam. Posypuję nią jajecznicę.
Izabela Siwulska z Jasienicy RosielnejŹródło: Kobieta i życie