Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jajecznica na zielono o smaku awokado"
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1163
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 128
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 446
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 68
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1163
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 128
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 446
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 68
Składniki
15 min • Porcja 180 kcal • Koszt porcji ok. 3 zł • Przepis na 1 porcję
Miąższ awokado (powinno być dojrzałe, miękkie; niedojrzałe może w czasie smażenia zgorzknieć) wyjmuję łyżką i kroję na mniejsze kawałki. Następnie skrapiam sokiem z cytryny.
Chwilę smażę awokado na rozgrzanym maśle, cały czas mieszając, aż lekko się zrumienieni.
Wbijam do miseczki jajka i lekko je roztrzepuję z solą oraz pieprzem (do smaku). Szybko wlewam masę jajeczną do awokado i, nie przerywając mieszania, jeszcze chwilę całość smażę.
Zieleninę płuczę, osuszam papierowym ręcznikiem, siekam. Posypuję nią jajecznicę.
Izabela Siwulska z Jasienicy RosielnejŹródło: Kobieta i życie