Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jajecznica na zielono o smaku awokado"
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2601
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 105140
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2040
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5912
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2601
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 105140
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2040
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5912
Składniki
15 min • Porcja 180 kcal • Koszt porcji ok. 3 zł • Przepis na 1 porcję
Miąższ awokado (powinno być dojrzałe, miękkie; niedojrzałe może w czasie smażenia zgorzknieć) wyjmuję łyżką i kroję na mniejsze kawałki. Następnie skrapiam sokiem z cytryny.
Chwilę smażę awokado na rozgrzanym maśle, cały czas mieszając, aż lekko się zrumienieni.
Wbijam do miseczki jajka i lekko je roztrzepuję z solą oraz pieprzem (do smaku). Szybko wlewam masę jajeczną do awokado i, nie przerywając mieszania, jeszcze chwilę całość smażę.
Zieleninę płuczę, osuszam papierowym ręcznikiem, siekam. Posypuję nią jajecznicę.
Izabela Siwulska z Jasienicy RosielnejŹródło: Kobieta i życie