Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jajecznica pa kapitańsku, na ostro, z boczkiem"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11761
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1281
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12393
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3242
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11761
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1281
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12393
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3242
Składniki
15 min • Porcja 210 kcal • Koszt porcji 2,80 zł • Przepis na 2-4 porcje
Na rozgrzany olej wrzucam pokrojony w plastry boczek, podsmażam go i dodaję drobno posiekaną papryczkę chili oraz pomidorki pokrojone w ćwiartki. Chwilę smażę.
Następnie dodaję roztrzepane jajka, żółty ser, doprawiam słodką papryką, solą i pieprzem. Smażę, aż jajka się zetną.
Marcin Pędzikowski z KutnaŹródło: Kobieta i życie