Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jajecznica pa kapitańsku, na ostro, z boczkiem"
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8522
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2997
Polecam.
Odsłon: 1767
Polecam.
Odsłon: 506
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8522
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2997
Polecam.
Odsłon: 1767
Polecam.
Odsłon: 506
Składniki
15 min • Porcja 210 kcal • Koszt porcji 2,80 zł • Przepis na 2-4 porcje
Na rozgrzany olej wrzucam pokrojony w plastry boczek, podsmażam go i dodaję drobno posiekaną papryczkę chili oraz pomidorki pokrojone w ćwiartki. Chwilę smażę.
Następnie dodaję roztrzepane jajka, żółty ser, doprawiam słodką papryką, solą i pieprzem. Smażę, aż jajka się zetną.
Marcin Pędzikowski z KutnaŹródło: Kobieta i życie