Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jajka nadziewane sosem tatarskim- przepis siostry Anastazji"
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7576
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2626
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7576
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2626
Składniki
Jaja ugotować na twardo, obrać, przekroić wzdłuż. Wybrać żółtka i zemleć je z szynką, dodać śmietanę, sól, pieprz. Wymieszać i doprawić. Białka wypełnić masą, ułożyć na półmisku.
Obrane ogórki i pieczarki pokroić w kostkę, dodać groszek, majonez i wymieszać. Doprawić. Dla uzyskania ostrości można dodać odrobinę musztardy.
Dla złagodzenia smaku – kwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego. Sosem polać jaja, posypać drobno posiekaną zieloną pietruszką lub szczypiorkiem.
CZAS: około 30 minutŹródło: Dobry Tydzień