Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jajka nadziewane sosem tatarskim- przepis siostry Anastazji"
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1580
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 929
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1580
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 929
Składniki
Jaja ugotować na twardo, obrać, przekroić wzdłuż. Wybrać żółtka i zemleć je z szynką, dodać śmietanę, sól, pieprz. Wymieszać i doprawić. Białka wypełnić masą, ułożyć na półmisku.
Obrane ogórki i pieczarki pokroić w kostkę, dodać groszek, majonez i wymieszać. Doprawić. Dla uzyskania ostrości można dodać odrobinę musztardy.
Dla złagodzenia smaku – kwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego. Sosem polać jaja, posypać drobno posiekaną zieloną pietruszką lub szczypiorkiem.
CZAS: około 30 minutŹródło: Dobry Tydzień