Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jajka nadziewane sosem tatarskim- przepis siostry Anastazji"
Bardzo smaczny i prosty do zrobienia domowy pasztet świąteczny z kilku rodzaj...
Odsłon: 318
Orzechowe ciasteczka z trzech składników, gotowe w pół godziny. Prościej się...
Odsłon: 145
Makowiec na kruchym cieście z kratką to pyszne i tradycyjnie ciasto idealne n...
Odsłon: 1503
Bardzo smaczny i prosty do zrobienia domowy pasztet świąteczny z kilku rodzaj...
Odsłon: 318
Orzechowe ciasteczka z trzech składników, gotowe w pół godziny. Prościej się...
Odsłon: 145
Makowiec na kruchym cieście z kratką to pyszne i tradycyjnie ciasto idealne n...
Odsłon: 1503
Składniki
Jaja ugotować na twardo, obrać, przekroić wzdłuż. Wybrać żółtka i zemleć je z szynką, dodać śmietanę, sól, pieprz. Wymieszać i doprawić. Białka wypełnić masą, ułożyć na półmisku.
Obrane ogórki i pieczarki pokroić w kostkę, dodać groszek, majonez i wymieszać. Doprawić. Dla uzyskania ostrości można dodać odrobinę musztardy.
Dla złagodzenia smaku – kwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego. Sosem polać jaja, posypać drobno posiekaną zieloną pietruszką lub szczypiorkiem.
CZAS: około 30 minutŹródło: Dobry Tydzień