Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jajka z sosem musztardowym i brokułami"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 48
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3580
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 127
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 853
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 48
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3580
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 127
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 853
Składniki
Bułkę tartą lekko posól. Surowe jajo roztrzep z mlekiem. Ugotowane na twardo i obrane jajka obtocz w rozmąconym jajku, a następnie w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju, obracając co chwilę, aby pięknie się przyrumieniły. Masło rozpuść w rondelku, wsyp mąkę i energicznie wymieszaj, aby nie było grudek. Wlej wywar warzywny, dołóż musztardę i całość dokładnie połącz.
Mieszaj, aż sos zgęstnieje. Brokuł oczyść i podziel na różyczki. Następnie ugotuj je w osolonej wodzie. Odstaw do wystudzenia. Gdy wystygną, pokrój je na małe kawałki. Boczek pokrój w kostkę i lekko podsmaż. Dodaj cząstki brokuła i wymieszaj. Całość zalej sosem musztardowym. Warzywa z sosem wyłóż do salaterek. Na wierzch ułóż połówki jajek. Posyp świeżo zmielonym pieprzem.Źródło: Na żywo